• Ενέργεια

    Εξώδικο της εταιρείας ΕΝΙΑ στο mononews.gr – Η απάντησή μας

    • NewsRoom
    Ιωάννης Τσατίρης, Πρόεδρος και CEO ΕΝΙΑ

    Ιωάννης Τσατίρης, Πρόεδρος και CEO ENIA


    Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση για συγκεκριμένο δημοσίευμα απέστειλε στο mononews.gr η εταιρεία «Energy Networks and Industrial Applications Ενεργειακά Δίκτυα και Βιομηχανικές Εφαρμογές Ανώνυμη Εταιρεία» με τον διακριτικό τίτλο ΕΝΙΑ.

    Η απάντησή μας

    Την 02/10/2024 αναρτήσαμε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα μας με τίτλο: «Διαγωνισμός- ναυάγιο του ΑΔΜΗΕ: Σοβαρά ερωτηματικά για την εταιρεία ΕΝΙΑ που προμηθεύει μονωτήρες». Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος προκάλεσε την αντίδραση του της ως άνω εταιρείας με την επίδοση την 17/10/2024 εξώδικης διαμαρτυρίας- πρόσκλησης και δήλωσης προς το mononews.gr.

    Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάθε δημοσίευμα που αναρτούμε γίνεται στα πλαίσια του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού μας καθήκοντος για άμεση, πλήρη και ελεύθερη ενημέρωση και πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού. Είναι δεδομένο ότι το mononews προχωρά σε δημοσιεύσεις και αναρτήσεις, μόνο και εφ’ όσον έχει στα χέρια του ακριβείς και διασταυρωμένες πληροφορίες, όπως και εν προκειμένω. 

    Περαιτέρω, τα όσα επικαλείται η εξωδίκως δηλούσα είναι πλήρως αόριστα, ενώ εμείς βασιζόμαστε σε έγγραφα και διασταυρωμένα στοιχεία. Είναι δε γεγονός ότι πράγματι συμβουλευτήκαμε και το ΓΕΜΗ αλλά και το νομικό μας τμήμα, ώστε να ενημερωθούμε για τις διαδικασίες που αφορούν τους διαγωνισμούς, σε αντίθεση με την εξωδίκως δηλούσα.

    Είναι δεδομένο ότι το mononews, η διοίκησή του και ο συντάκτης του άρθρου δεν κινήθηκαν από πρόθεση να προσβάλλουν τη φήμη και τη πελατεία της ως άνω εταιρείας, δεδομένου ότι δεν υφίσταται ουδείς προσωπικός ή άλλος λόγος προς τούτο, αλλά αντιθέτως προχώρησε στο εν λόγω δημοσίευμα βασιζόμενο σε αντικειμενικά και πραγματικά δεδομένα. Είμαστε δε στη διάθεση της εξωδίκως δηλούσης εταιρείας, ώστε να αποδείξει σε εμάς αλλά και στους αναγνώστες μας, την αλήθεια και την ακρίβεια των ισχυρισμών της.

    Το εξώδικο της ΕΝΙΑ

    Εξώδικο ΕΝΙΑ

    Εξώδικο ENIA



    ΣΧΟΛΙΑ