• Business

    Energean: Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των κοιτασμάτων στο Ισραήλ

    • NewsRoom
    Η γεώτρηση της Energean στο κοίτασμα Karish


    Χωρίς πρόβλημα συνεχίζει η Energean τις εξορυκτικές της εργασίες στα υπεράκτια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαχειρίζεται στο Ισραήλ, επιβεβαιώνει η εταιρεία, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα.

    Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έφτασε να υποχωρεί κοντά στο 20%, κλείνοντας τελικά με απώλειες 17,55% στις 855 λίρες.

    Όπως διευκρινίζει η Energean, παραμένει πλήρως δεσμευμένη στην ανάληψη ευθύνης για την ενεργειακή ασφάλεια του Ισραήλ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Συνεχίζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον ισραηλινό λαό και την κυβέρνηση και οι καρδιές μας είναι με θύματα», αναφέρει.

    «Η βόρεια περιοχή του Ισραήλ – όπου εδρεύει η Energean – δεν δέχεται επίθεση επί του παρόντος, επομένως, η παραγωγή, η προμήθεια και η εργασία στα υπεράκτια κοιτάσματα συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη», διευκρινίζει.

    «Είμαστε και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα και είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε οποιοδήποτε σενάριο και θα ενημερώσουμε όπως και όταν χρειαστεί», αναφέρει η εταιρεία.

    Η Energean διαχειρίζεται το κοίτασμα Καρίς, με αποθέματα 70 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, καθώς και το κοίτασμα Τανίν. Τα δύο κοιτάσματα βρίσκονται βόρεια, κοντά στα όρια της ΑΟΖ του Ισραήλ με αυτή της Κύπρου και αυτή του Λιβάνου. Το Καρίς βρίσκεται 90 χλμ. από την ακτή του Ισραήλ.

    Διαβάστε επίσης

    Energean: Βυθίζεται η μετοχή λόγω του Ισραήλ – Έκλεισε κοίτασμα φυσικού αερίου της Chevron

    Energean: Έφτασε τα 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στο Ισραήλ

    Energean (δέσμευση άνθρακα): Υπέγραψε 8 MOU με βιομηχανίες – Τα επόμενα βήματα της επένδυσης



    ΣΧΟΛΙΑ