• Business

    Έναρξη τακτικών αεροπορικών δρομολογίων Αθήνα-Βεγγάζη-Αθήνα

    • NewsRoom
    Marathon Airlines

    Marathon Airlines


    Νέες προοπτικές διασύνδεσης της χώρας, όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια

    Εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 τα αεροπορικά δρομολόγια Αθήνα-Βεγγάζη-Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, οι ελληνικές εταιρείες αερομεταφορών Air Mediterranean και Marathon Airlines θα εκτελούν τις εν λόγω πτήσεις.

    Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου από τη Marathon Airlines, ενώ στην πρώτη πτήση επέβαινε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβης Σ. Βενιζέλος.

    Θα πρέπει να σημειωθεί πως, όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η πύκνωση των ελληνικών δράσεων στη Βεγγάζη, μαζί με τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στον εκσυγχρονισμό του λιμένος της Βεγγάζης, οδηγεί σε απτά οικονομικά οφέλη.

    Επίσης, υπογραμμίζεται πως αποτελεί προάγγελο της πρόθεσης της Ελλάδας για μια αμοιβαίως επωφελή μακροπρόθεσμη παρουσία, συνεργασία και αρωγή στο σύνολο της Λιβύης, όταν η εσωτερική κατάσταση της εν λόγω χώρας το επιτρέψει.

    Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Βεγγάζης-Αθήνας αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο φιλικών λαών, σε συνδυασμό και με την έναρξη της από 12ης Φεβρουαρίου παραλαβής στο γενικό προξενείο Βεγγάζης αιτήσεων, για την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, το ανωτέρω δρομολόγιο εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, ενώ θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ροές. Μέσω των ροών αυτών, αναμένεται ότι θα πυκνώσουν οι πολιτισμικές επαφές, οι οποίες αποτελούν γέφυρα φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ