• Business

    Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Άδικο και αντιπαραγωγικό το ψηφιακό τέλος

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θεόδωρος Καπράλος

    Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θεόδωρος Καπράλος


    Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιβολή ψηφιακού τέλους στις καταβαλλόμενες συνδρομές σε Επιμελητήρια, Ενώσεις, Συλλόγους και Σωματεία, εκφράζει την αντίθεσή του.

    Όπως δηλώνεται στη σχετική ανακοίνωση:

    Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην επιβολή ψηφιακού τέλους στις συνδρομές των μελών επαγγελματικών ενώσεων, συλλόγων, σωματείων και επιμελητηρίων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 20 του εν λόγω νομοσχεδίου.

    Τονίζουμε ότι τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι αποτελούν οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στις οποίες η συμμετοχή είναι απολύτως εθελοντική.

    Ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η προώθηση κοινωνικών, πολιτιστικών, επαγγελματικών ή άλλων συμφερόντων, χωρίς οικονομικό όφελος για τα μέλη τους. Η επιβολή ψηφιακού τέλους στις συνδρομές τους υπονομεύει τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν αυτές τις οργανώσεις.

    Η επιβολή του έμμεσου αυτού φόρου αποτελεί επίθεση στον πυρήνα της λειτουργίας των εθελοντικών οργανώσεων και θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των σωματείων μιας και θα αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, περιορίζοντας τη δυνατότητά τους να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα μέλη τους και να υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους.

    Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 20 του νομοσχεδίου, καθώς η επιβολή ψηφιακού τέλους στις συνδρομές των μελών Επαγγελματικών Ενώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Επιμελητηρίων αποτελεί μια άδικη και αντιπαραγωγική επιλογή, που πλήττει τον εθελοντισμό και την κοινωνική συνοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάριο Ντράγκι: Η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο – Χρειάζεται πρόσθετες επενδύσεις έως και 800 δισ. ευρώ

    12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων – Αναλυτικά παραδείγματα για την ενίσχυση των εισοδημάτων

    Airbnb: Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ