• Business

    «Εμφύλιος» στον οίκο Vivienne Westwood – Πώς παραιτήθηκε η εγγονή της και γιατί ζητεί την απομάκρυνση του CEO

    • NewsRoom
    Βίβιαν Γουέστγουντ

    Βίβιαν Γουέστγουντ


    Την παραίτησή της από τη θέση της campaign manager υπέβαλε η εγγονή της Vivienne Westwood, Cora Corré, απαιτώντας παράλληλα να απομακρυνθεί ο διευθύνων σύμβουλος, Carlo D’ Amario, από τον διάσημο οίκο που ιδρύθηκε από την αείμνηστη σχεδιάστρια το 1993.

    Σύμφωνα με το FashionNetwork.com, με μια αιχμηρή επιστολή της προς το προσωπικό της εταιρείας, η Corré ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την εταιρεία, αναφέροντας εκτός άλλων ότι η Westwood ήταν δυσαρεστημένη με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας πριν από τον θάνατό της το 2022.

    «Επιθυμία της ήταν να απομακρυνθεί ο D’Amario και η διοίκηση της εταιρείας να ενεργεί σύμφωνα με τις αξίες της», αναφέρει στην επιστολή της, σύμφωνα με τους Times.

    Το 27χρονο μοντέλο και ακτιβίστρια κατηγορεί επίσης τον ιταλικής καταγωγής D’ Amario, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία το 1986,  ότι «εκφόβισε» την Vivienne Westwood προς το τέλος της ζωής της.

    Επιπλέον, η Corré αναφέρει ότι ο D’ Amario εμποδίζει τη διοργάνωση εκδηλώσεων ή τη συγκέντρωση χρημάτων για σκοπούς που η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας υποστήριζε με «πάθος», προσθέτοντας παράλληλα πως έφτασε σε «οριακό σημείο» μετά από δύο χρόνια χωρίς επικοινωνία με την εταιρία.

    Στο Ίδρυμα Vivienne η περιουσία

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αείμνηστη σχεδιάστρια λέγεται ότι έχει μεταφέρει όλη της την πνευματική ιδιοκτησία και τα πνευματικά της δικαιώματα στο Ίδρυμα Vivienne, που ιδρύθηκε το 2019.

    Σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο FashionNetwork.com, το Ίδρυμα Vivienne αναφέρει:

    «Η εγγονή της Dame Vivienne Westwood, Cora Corré, παραιτήθηκε από τον ρόλο της στην εταιρεία Vivienne Westwood. Από εδώ και στο εξής, θα επικεντρωθεί στη συνέχιση της κληρονομιάς της γιαγιάς της μέσω του Ιδρύματος Vivienne, στο ρόλο της campaign και project manager».

    Cora Corré,
    Cora Corré, (Πηγή: Facebook)

    Η ίδια η Corré προσθέτει:

    «Υπήρξε μεγάλη σύγχυση σχετικά με τον τελευταίο ρόλο μου στον οίκο Vivienne Westwood. Αν και η εταιρεία φέρει το όνομα της γιαγιάς μου, δεν νιώθω αυτή τη στιγμή ότι αντικατοπτρίζει τις αξίες της.

    Η Vivienne με δίδαξε να υπερασπίζομαι πάντα το σωστό και επιθυμώ να παραμείνω πιστή σε αυτό.

    Δημιούργησε το Ίδρυμα το 2019 για να συνεχίσει τις ακτιβιστικές της δραστηριότητες, πέρα από τους περιορισμούς που της έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

    Ως εκ τούτου, λόγω της ρήξης μεταξύ των Vivienne Westwood και Vivienne Foundation, ο ρόλος μου μέσα στην εταιρεία δεν υφίσταται πια.

    Στο μέλλον, θα επικεντρώσω την ενέργειά μου στο να τιμήσω την κληρονομιά της γιαγιάς μου μέσω του Ιδρύματος Vivienne και θα συνεχίσω το έργο που ήταν τόσο σημαντικό για εκείνη.

    Carlo D' Amario
    Carlo D’ Amario (Πηγή: Linkedin)

    Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε όλους τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα τα τελευταία χρόνια, το προσπάθησα πολύ, αλλά ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά», αναφέρει στην επιστολή της η Corré.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, νωρίτερα φέτος, ο στενός φίλος της «βασίλισσας» της μόδας, Jeff Banks, ο οποίος προσελήφθη ως διευθύνον σύμβουλος λίγο πριν από το θάνατό της, απολύθηκε τελικά από την επιχείρηση.

    Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια «σκληρή διαμάχη», ενώ κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Banks, βρέθηκε στο λάθος «στρατόπεδο».

    Διαβάστε επίσης:

    Kering: Βαρίδι η Gucci για τα κέρδη του ομίλου – Θα υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016

    TGI Friday’s: Πτώχευση στις ΗΠΑ, ανάπτυξη στην Ελλάδα – Οι υποχρεώσεις, οι προκλήσεις και οι συζητήσεις με την Lamda Development

    Intesa Sanpaolo: Απολύει 9.000 εργαζόμενους και προσλαμβάνει νεότερους λόγω… ΑΙ



    ΣΧΟΛΙΑ