• Business

    Elon Musk: Μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθεί ο νέος σχεδιασμός για το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, Optimus

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    O νέος σχεδιασμός του Optimus θα ολοκληρωθεί αργότερα το 2024 ανέφερε την Τετάρτη σε ανάρτησή του στο X o Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk.

    Το Optimus είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ γενικής χρήσης, το οποίο θα μπορεί να εκτελεί εργασίες που είναι «μη ασφαλείς, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές», σύμφωνα με την Tesla.

    Όπως είχε υποστηρίξει ο Musk στους μετόχους της εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο, η Tesla θα έχει πάνω από 1.000 ρομπότ που θα εργάζονται εντός της εταιρείας, ενώ υπολόγισε τότε πως το  Optimus  μπορεί να αυξήσει την αποτίμησή της από τα 82ο δισ. που είναι σήμερα στα 25 τρισ. δολάρια. Το ρομπότ βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με τον Musk μπορεί να είναι έτοιμο για να βγει προς πώληση στο τέλος του επόμενου έτους.

    Μάλιστα είχε δηλώσει ενθουσιασμένος πως το Optimus είναι ένας συνδυασμός των «C-3PO και R2-D2», των δύο εμβληματικών ρομπότ των πρώτων ταινιών Star Wars, ενώ τόνισε πως θα είναι λιγότερο ακριβό για να το αγοράσει κάποιος από ένα αυτοκίνητο.

    Στην τελευταία του ανάρτηση ο επικεφαλής της Tesla και του Χ, χαρακτήρισε τον επερχόμενο σχεδιασμό του Optimus  ως «κάτι το ιδιαίτερο», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

    Διαβάστε επίσης

    Πολ Κρούγκμαν: Σε ένα πράγμα έπεσα έξω με την Ελλάδα – Τι αναφέρει στον Economist ο Νομπελίστας

    G7: Κριτική κατά Ισραήλ για την επέκταση του εποικισμού στην παλαιστινιακή Δυτική Όχθη

    ΟΤΕ: Επέκταση της υποδομής Fiber To The Home σε 32 δήμους της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ