Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Elon Musk: Ετοιμάζεται να απολύσει τους μισούς εργαζόμενους του twitter

Ελον Μασκ

Ελον Μασκ

O Elon Musk σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter, δηλαδή το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter σκοπεύει να ενημερώσει τους υπαλλήλους που πρόκειται να απολυθούν την Παρασκευή, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Ο Μusk σκοπεύει επίσης να αλλάξει την υφιστάμενη πολιτική της εταιρείας για εργασία από οπουδήποτε, ζητώντας από τους υπόλοιπους υπαλλήλους να βρίσκονται στα γραφεία – αν και μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, κατά τις πληροφορίες.

Ο επιχειρηματίας και μια ομάδα συμβούλων στάθμισαν μια σειρά από σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στο Twitter που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο, οι όροι της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων θα μπορούσαν ακόμα να αλλάξουν, αναφέρουν οι πηγές. Σε ένα σενάριο που εξετάζεται, οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης 60 ημερών.

Εκπρόσωπος του Twitter δεν δέχθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Μείωση του κόστους

Ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται υπό πίεση να βρει τρόπους να μειώσει το κόστος μιας επιχείρησης για την οποία λέει ότι πλήρωσε υπερβολικά μεγάλο ποσό. Συμφώνησε να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή τον Απρίλιο, ακριβώς την εποχή που οι αγορές κατέρρευσαν. Στη συνέχεια προσπάθησε επί μήνες να ακυρώσει τη συναλλαγή ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία τον παραπλάνησε σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών.

Το Twitter προχώρησε σε μήνυση για να αναγκάσει τον Musk να ολοκληρώσει τη συμφωνία του.

Οι υπάλληλοι του Twitter προετοιμάζονται για απολύσεις από τότε που ανέλαβε ο Μusk και έδιωξε αμέσως μεγάλο μέρος της διοίκησης,  συμπεριλαμβανομένων του Διευθύνοντος Συμβούλου Parag Agrawal, του Οικονομικού Διευθυντή Ned Segal και των ανώτερων νομικών στελεχών Vijaya Gadde και Sean Edgett. Τις ημέρες που ακολούθησαν, σημειώθηκαν και άλλες αποχωρήσεις όπως αυτές της Chief Marketing Officer, Leslie Berland και της Chief Customer Officer, Sarah Personette.

Ο Μusk έχρισε τον εαυτό του «Chief Twit» στο βιογραφικό του στο κοινωνικό δίκτυο. Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα ότι θα αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου. Διέλυσε επίσης το ΔΣ της εταιρείας και έγινε μοναδικός διευθυντής, λέγοντας αργότερα ότι είναι «απλώς προσωρινό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Musk ζήτησε σε άλλα υψηλόβαθμα στελέχη να κάνουν λίστες με τους υπαλλήλους των τμημάτων τους που θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, μηχανικοί και διευθυντικό προσωπικό από την Tesla, την αυτοκινητοβιομηχανία που διευθύνεται επίσης από τον Μusk, εξέτασαν τις συγκεκριμένες λίστες, οι οποίες καταρτίστηκαν και ταξινομήθηκαν με βάση τις συνεισφορές των ατόμων στον κώδικα του Twitter κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στην εταιρεία.

Η αξιολόγηση έγινε τόσο από το προσωπικό της Tesla όσο και από τους διευθυντές του Twitter.

Ο Μusk προσπαθεί επίσης να εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα. Με πρόσφατη ανάρτηση του ενημέρωσε ότι προσεχώς, έναντι συνδρομής 8 δολαρίων μηνιαίως, οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικό» τον λογαριασμό τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.

Οι χρήστες που έχουν ήδη μπλε σήμα επαλήθευσης θα έχουν μια περίοδο χάριτος πολλών μηνών προτού είτε χρειαστεί να πληρώσουν για το σήμα είτε να το χάσουν, υποστήριξε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Διαβάστε ακόμη:

Μασκ: Έρχεται συνδρομή 8 δολαρίων τον μήνα για την επαλήθευση ενός λογαριασμού ως «αυθεντικού»

Στα χέρια του Elon Musk τα ηνία του Twitter – Αναλαμβάνει τη θέση του CEO