Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Έλον Μασκ: «Ok» από τους μετόχους της Tesla για την αμοιβή του ύψους $56 δισ.

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Yπέρ ενός πακέτου αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων ψήφισαν οι μέτοχοι της Tesla, για τον CEO, Έλον Μασκ, γεγονός που σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη στην ηγεσία του παρά την πτώση των πωλήσεων και την απότομη πτώση της τιμής της μετοχής.

Επιπλέον, οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Μάσκ για την μεταφορά της εταιρείας στο Τέξας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στην ετήσια συνεδρίασή της την Πέμπτη στο Όστιν, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την κατανομή των ψήφων.

Εντούτοις, ο Μασκ είχε προαναγγείλει το αποτέλεσμα χθες, με μια ανάρτησή του στο X, λέγοντας ότι και τα δύο αιτήματα «περνούσαν σχεδόν παμψηφεί».

“Ευχαριστώ για την υποστήριξη!!”, έγραψε ο Μασκ.

Ωστόσο, η ψηφοφορία ήταν μόνο εμπιστοσύνης και δεν εγγυάται ότι ο Μασκ θα λάβει τα χρήματά του.

Θα πρέπει να πειστεί και μια δικαστής στο Ντέλαγουερ, η οποία ακύρωσε το σχέδιο για την υπέρογκη αμοιβή του.

Η δικαστής Κάθλιν Μακόρμικ, χαρακτήρισε «βαθιά προβληματική» τη συμφωνία αμοιβής ύψους 55,8 δισ. δολαρίων του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, δικαιώνοντας τον μέτοχο της εταιρείας Ρίτσαρντ Τορνέτα που είχε προσφύγει πριν από πέντε χρόνια, κάνοντας λόγο για υπερβολική αμοιβή.

«Ποτέ μην εγκαθιδρύετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ», ανάρτησε ο Μασκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, λίγο μετά την απόφαση.

Η Μακόρμικ, πρόκειται να ακούσει τα επιχειρήματα του Μασκ στις 8 Ιουλίου και θα λάβει την τελική απόφαση. Ο Μασκ έχει στη συνέχεια 30 ημέρες για να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ.

Η ψηφοφορία για τη μισθοδοσία του Μασκ, θεωρήθηκε ως δημοψήφισμα για την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά και απογοήτευση για την εταιρική διακυβέρνηση της Tesla.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ είναι επικεφαλής έξι εταιρειών και γνωστός για τις απότομες αλλαγές στην στρατηγική του.

Νωρίτερα φέτος, προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις στην Tesla, για να επαναπροσλάβει μερικούς από τους εργαζόμενους εβδομάδες αργότερα.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, δείχνει και την ανησυχία κάποιων μετόχων για τυχόν αποχώρηση του Μάσκ.

Άλλωστε, ο ίδιος έχει απειλήσει να αναπτύξει προϊόντα εκτός Tesla εάν δεν αποκτήσει τουλάχιστον 25% μετοχικό μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Κατέχει περίπου το 13% των μετοχών τώρα, αλλά τα νέα δεδομένα θα ενισχύσουν το μερίδιό του περίπου στο 21%.

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Ευχαριστώ τους μετόχους της Tesla που ψηφίζουν υπέρ της αμοιβής μου ύψους $56 δισ.

Elon Musk: Στα δικαστήρια για πωλήσεις μετοχών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων – Κατηγορείται πως είχε εσωτερική πληροφόρηση

Έλον Μασκ: Η νέα εταιρεία του xAI συγκέντρωσε 6 δισ. δολάρια – Πρόκληση για την OpenAI