• Business

    Έλον Μασκ: «Μαζεύει» τις βρισιές στους διαφημιζόμενους αλλά δεν θέλει λογοκρισία

    • NewsRoom
    'Ελον Μασκ/X

    ‘Ελον Μασκ/X


    Να δικαιολογήσει τα απρεπή σχόλιά του προς τους διαφημιζόμενους στο Χ (πρώην Twitter), προσπάθησε ο Έλον Μασκ, προκειμένου να κρατήσει όσους εγκαταλείπουν την πλατφόρμα, λόγω αντισημιτικών σχολίων και όχι μόνο.

    Στο διαφημιστικό φεστιβάλ Cannes Lions στις Κάννες της Γαλλίας, ο Μασκ ρωτήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της WPP, Mark Read, τι εννοούσε λέγοντας σε όσους απειλούσαν να αποτραβηχτούν από την πλατφόρμα στα τέλη του περασμένου έτους «να πάνε να γα@@@@@@ε».

    Ο Μασκ απάντησε ότι ήταν ένα γενικό σχόλιο παρά ως ένα για την ευρύτερη διαφημιστική βιομηχανία.

    «Το σχόλιο δεν πήγαινε στους διαφημιστές στο σύνολό τους», ανέφερε ο Μασκ.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι «Σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου, νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια παγκόσμια πλατφόρμα, όπου άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους».

    «Δεν θέλουμε λογοκρισία»

    «Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρχαν διαφημιζόμενοι που επέμεναν στη λογοκρισία», σημείωσε ο Μασκ.

    «Στο τέλος της ημέρας… αν πρέπει να κάνουμε μια επιλογή μεταξύ λογοκρισίας και απώλειας χρημάτων, θα επιλέξουμε το δεύτερο».

    «Θα υποστηρίξουμε την ελευθερία του λόγου αντί να συμφωνήσουμε να λογοκριθούμε για τα χρήματα, κάτι που πιστεύω ότι είναι η σωστή και ηθική απόφαση», πρόσθεσε.

    Σημειώνεται ότι ο Μασκ πέταξε στις Κάννες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με στόχο να καθησυχάσει το σύνολο των διαφημιστών σχετικά με το μέλλον του X.

    Μαζί του ήταν η Linda Yaccarino, διευθύνουσα σύμβουλος της X και πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών για το NBC Universal.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, μερικοί από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Apple, IBM, Disney και η Sony, αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα X, μετά από αμφιλεγόμενα σχόλια του Μασκ, αλλά και την τοποθέτηση των διαφημίσεών τους δίπλα σε τοξικές αναρτήσεις σε πολλές περιπτώσεις.

    Επίσης, τον Νοέμβριο, ο Μασκ ταξίδεψε στο Ισραήλ, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους, αφού κατηγορήθηκε από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ότι προέβαλε τον αντισημιτισμό στο X.

    Πλατφόρμα υπέρ της ελευθερίας του λόγου

    Ο εκκεντρικός και εριστικός δισεκατομμυριούχος, που ρωτήθηκε τότε εάν αυτό το ταξίδι ήταν μια «απολογητική περιοδεία», τόνισε ότι όσοι απειλούν ότι θα σταματήσουν να δαπανούν χρήματα για διαφημίσεις στο Χ, θα πρέπει να σταματήσουν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα του.

    «Μη διαφημίζεστε», είπε αφοπλιστικά στη συνέντευξη του Νοεμβρίου στον Andrew Ross Sorkin του CNBC.

    «Αν κάποιος πρόκειται να προσπαθήσει να με εκβιάσει, να πάει να γα@@@@@εί»!, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

    Δείτε παρακάτω το στιγμιότυπο όπου ο Μασκ βρίζει τους διαφημιζόμενους 

    Παρόλα αυτά, τώρα «τα γυρνάει».

    «Φυσικά, οι διαφημιζόμενοι πρέπει να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο που θεωρούν συμβατό με τις επωνυμίες τους», σημείωσε.

    «Αυτό που δεν είναι σωστό όμως, είναι να επιμένουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει περιεχόμενο με το οποίο διαφωνούν στις πλατφόρμες», συμπλήρωσε.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Είναι καλό να υπάρχει μια πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης, χωρίς αυτό να σημαίνει ποινικά κολάσιμα σχόλια. Να υπάρχει ελευθερία του λόγου εντός των ορίων και του νόμου».

    Διαβάστε επίσης: 

    Έλον Μασκ: «Ok» από τους μετόχους της Tesla για την αμοιβή του ύψους $56 δισ.

    Έλον Μασκ: Η νέα εταιρεία του xAI συγκέντρωσε 6 δισ. δολάρια – Πρόκληση για την OpenAI

    Έλον Μασκ: Ξανά στην κορυφή των πλουσιότερων των ΗΠΑ – Γιατί παίρνει κεταμίνη, ποιοι θέλουν να τον σκοτώσουν



    ΣΧΟΛΙΑ