• Business

    Έλον Μασκ: Γιατί μπήκε στο στόχαστρο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

    • Μαρία Βε
    Elon Musk

    Elon Musk


    Τα «εσκαμμένα υπερέβη» για ακόμη μια φορά ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, ενώ κατάφερε να μπει στο μικροσκόπιο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, μετά από μια άκρως κατακριτέα ανάρτησή του την Κυριακή, η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

    Ο Μασκ, υποστηρικτής του Τραμπ στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου, έγραψε στο Χ: «Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τον Μπάιντεν/Καμάλα».

    Αφορμή για την αμφιλεγόμενη ανάρτησή του, στάθηκε η νέα απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε δύο μήνες, όπου οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Ράιαν Ρουθ, ο οποίος φέρεται να είναι οπαδός των Δημοκρατικών και ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας.

    Το αρμόδιο τμήμα για την προστασία του νυν προέδρου όπως και των πρώην προέδρων, των αντιπροέδρων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, επεσήμανε ότι έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την ανάρτηση, παρόλο που ο Μασκ την διέγραψε και στα επόμενα posts του, φρόντισε να τονίσει ότι η ανάρτησή του περιείχε απλώς μια ισχυρή δόση χιούμορ και τίποτα παραπάνω.

    «Η Secret Service είναι ενήμερη για ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έκανε ο Έλον Μασκ όμως, κατά τη συνήθη πρακτική, δεν σχολιάζει ζητήματα που άπτονται των πληροφοριών που συγκεντρώνει», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Reuters.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η απειλή του προέδρου ή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ αποτελεί κακούργημα που μπορεί να επιφέρει βαρύ πρόστιμο ή έως και πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ η υπηρεσία διατείνεται ότι ερευνά όλες τις απειλές που σχετίζονται με τους προστατευόμενούς της.

    Η επίμαχη ανάρτηση του Μασκ 
    Η επίμαχη ανάρτηση του Μασκ

    Εντούτοις, σύμφωνα με το Bloomberg, έρευνες που σχετίστηκαν κατά καιρούς με δημόσια πρόσωπα, τα  οποία πιάστηκαν από το «ραντάρ» της αρμόδιας μυστικής υπηρεσίας, δεν οδήγησαν σε κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα.

    Έτσι, το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στον Μασκ, είναι να ταλαιπωρηθεί προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν αποτελεί επικείμενη απειλή για τον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Χάρις.

    Επίσης, ενδέχεται να μην δεχτεί ποτέ κάποια κρούση από την υπηρεσία, όπως συνέβη πέρσι, όταν ο πρώην σταρ των Ντιουκς, Τζον Σνάιντερ, ζήτησε με ανάρτηση στο Χ, τον απαγχονισμό του Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ!

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    ΗΠΑ: Η Κίνα συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών



    ΣΧΟΛΙΑ