• Business

    Έλον Μασκ: Ευχαριστώ τους μετόχους της Tesla που ψηφίζουν υπέρ της αμοιβής μου ύψους $56 δισ.

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ (Πηγή: Qilai Shen/Bloomberg)


    Οι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν υπέρ ενός πακέτου αποδοχών 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Έλον Μασκ, αλλά και για την πρότασή του που αφορά τη μεταφορά της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας, σύμφωνα με τον ίδιο.

    “Ευχαριστώ για την υποστήριξη!!” έγραψε ο Μασκ στην ανάρτησή του στο X.

    “Και τα δύο ψηφίσματα των μετόχων της Tesla, περνούν σήμερα με μεγάλη διαφορά”, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X αργά το βράδυ της Τετάρτης.

    Η έγκριση των μετόχων, θα σηματοδοτούσε μια τεράστια νίκη για τον Μασκ, ο οποίος θα μπορούσε να λάβει το μεγαλύτερο πακέτο αμοιβών στην ιστορία των αμερικανικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με του Financial Times.

    Παράλληλα, θα μπορούσε να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για το μέλλον του Μασκ στην εταιρεία, ενώ θα μπορούσε να δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία εφόδια για τον αγώνα της να ανατρέψει μια δικαστική απόφαση που ακυρώνει το πακέτο αποδοχών του.

    Εμπιστοσύνη στο “κλειδί”

    Την ίδια στιγμή, ορισμένοι επενδυτές θεωρούν την ψηφοφορία για την αμοιβή του Μασκ, ένα τεστ εμπιστοσύνης στην ηγεσία του.

    Παρόλο που είναι αναμφίβολα η κινητήριος δύναμη της Tesla και πιστώνεται με μεγάλο μέρος της επιτυχίας της, η εταιρεία έχει πρόσφατα δει επιβράδυνση των πωλήσεων και κερδών της.

    Η μετοχή της Tesla έχει χάσει σχεδόν το 60% της αξίας της από την κορύφωσή της το 2021, όταν ο Μασκ άρχισε να πουλάει το μερίδιό του αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αγοράς του Twitter, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι θα επεκταθεί υπερβολικά.

    Σήμερα, διευθύνει έξι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας κατασκευής πυραύλων SpaceX, του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης X -πρώην Twitter– και της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης xAI, που δημιούργησε ο ίδιος το 2023.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Tesla, έχουν αναρτήσει μηνύματα στο X, λέγοντας ότι ο Μασκ είναι το “κλειδί” για την επιτυχία της Tesla., ενώ το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αξίζει το πακέτο, επειδή πέτυχε όλους τους φιλόδοξους στόχους σχετικά με την αξία, τα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Elon Musk: Στα δικαστήρια για πωλήσεις μετοχών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων – Κατηγορείται πως είχε εσωτερική πληροφόρηση

    Έλον Μασκ: Η νέα εταιρεία του xAI συγκέντρωσε 6 δισ. δολάρια – Πρόκληση για την OpenAI

    Έλον Μασκ: H SpaceX εξετάζει σχέδιο πώλησης μετοχών σε αποτίμηση 200 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ