Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Έλον Μασκ: Ανθρωποειδή ρομπότ Optimus θα εργάζονται στην Tesla το 2025 – Καθυστερεί η πώληση

Ο Έλον Μασκ με Ανθρωποειδή ρομπότ Optimus

Ο Έλον Μασκ με Ανθρωποειδή ρομπότ Optimus (Πηγή: Youtube)

Το 2025 θα ξεκινήσει τελικά η παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ στην Tesla, τα οποία θα εργάζονται εσωτερικά, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η παραγωγή θα αυξηθεί το 2026, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και άλλες εταιρείες, σύμφωνα με ανάρτηση του CEO Έλον Μασκ, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια καθυστέρηση ενός έτους στην πώληση, από την αρχική πρόβλεψη του Μασκ τον Απρίλιο,  ο οποίος είχε αναφέρει ότι η Tesla θα μπορούσε να ξεκινήσει να πουλά το Optimus μέσα στo 2025.

Είχε προβλέψει μάλιστα ότι όλοι θα καταφέρουν κάποια στιγμή να αποκτήσουν την αναβαθμισμένη έκδοσή του, καθώς θα αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού, κατασκευές και άλλες επικίνδυνες εργασίες.

Τώρα σημειώνει ότι το «πραγματικά χρήσιμα» ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, θα μπορούσε να ξεκινήσει να εργάζεται στο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα μπορούσε να είναι έτοιμο προς πώληση σε άλλες εταιρείες το συντομότερο στα τέλη του 2025.

Επιπλέον, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι το Optimus, θα κοστίζει λιγότερο από μισό αυτοκίνητο, ήτοι κάπου κοντά στα 25.000 δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ βρίσκονται σε ανάπτυξη εδώ και αρκετά χρόνια από την ιαπωνική Honda και τη Boston Dynamics της Hyundai Motor.

Αρκετές εταιρείες ποντάρουν σε αυτές τις εταιρείες, για να καλύψουν πιθανές ελλείψεις εργατικού δυναμικού, αλλά και να εκτελούν εργασίες που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες ή κουραστικές σε κλάδους όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η αποθήκευση και η μεταποίηση.

Όσον αφορά τον Μασκ, οι traders της Wall Street είναι συνηθισμένοι στις απογοητεύσεις, καθώς πολλές φορές απέτυχε να εκπληρώσει τις τολμηρές του υποσχέσεις.

Μάλιστα, το 2019, είπε στους επενδυτές ότι η Tesla θα λειτουργούσε ένα δίκτυο αυτόνομων αυτοκινήτων «ρομποταξί» μέχρι το 2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Tesla κυκλοφόρησε την πρώτη γενιά των ανθρωποειδών ρομπότ Optimus, τα οποία ονόμασε Bumblebee, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Φέτος, η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο από τη δεύτερη γενιά ανθρωποειδών ρομπότ, που δείχνει ένα Optimus να διπλώνει ένα μπλουζάκι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: 

Εγώ, το Ρομπότ: Πώς αλλάζει ο «εργασιακός χάρτης» όταν η επιστημονική φαντασία συναντά την τρομακτική πραγματικότητα

Tesla: Αναβάλει για τον Οκτώβριο την παρουσίαση του Robotaxi – Βουτιά για τη μετοχή στη Wall Street

Tesla: Μειώθηκαν οι πωλήσεις και κατά το 2ο τρίμηνο του 2024