• Business

    Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Ανάγκη να ενισχυθεί το πλαίσιο για την ενδο-επιχειρησιακή κατάρτιση

    Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος Ε.ΕΝ.Ε.

    Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος Ε.ΕΝ.Ε.


    Ένα γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων για το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα, με αναφορές στον ρόλο και τη θέση της επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη Ελληνική Οικονομία είχε η ηγεσία της ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) με την ομάδα εργασίας της Ελληνικής ‘Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024.

    Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης, κ. Παύλος Ευθυμίου και ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος της Ε.ΕΝ.Ε, κ. Γιώργος Κεφαλογιάννης, παρουσίασαν στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννη Παναγόπουλο, καθώς και στον Καθηγητή κ. Γιώργο Αργείτη, Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και τον κ. Χρήστο Γούλα, Γενικό Διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ τις θέσεις της Ένωσης.

    Η έμφαση δόθηκε στις θέσεις εκείνες που αφορούν στο μέλλον της εργασίας και την εκτίμηση της Ε.ΕΝ.Ε πως πρέπει να προτεραιοποιηθεί η επένδυση στις δεξιότητες του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού. Συγκεκριμένα στην αιχμή τους τοποθετεί η Ε.ΕΝ.Ε τις ψηφιακές δεξιότητες και στοχευμένο upskilling-reskilling γύρω από δεξιότητες και τεχνογνωσία που μπορεί να αποτελέσουν σύμμαχο στο μεγάλο εθνικό στοίχημα της επαναβιομηχανοποίησης με σύγχρονους όρους.

    Διαπιστώθηκε, σε καλό κλίμα και μέσα από παραγωγικό διάλογο, σύγκλιση στο ζήτημα να είναι συνδεδεμένο το upskilling με τις επιχειρήσεις και τα σύγχρονα επιχειρηματικά περιβάλλοντα, τα οποία καλούνται να έχουν ολοένα και περισσότερο ενεργό ρόλο στη διαδικασία εκμάθησης και καλλιέργειας δεξιοτήτων, ως «hubs εκπαίδευσης» και καταλύτες γνώσης.

    Οι ομάδες εργασίας αναγνώρισαν την ανάγκη να βελτιωθεί και να ενισχυθεί το πλαίσιο που διέπει σήμερα την ενδο-επιχειρησιακή κατάρτιση.

    Υπογραμμίστηκε επίσης ο ρόλος των πιστοποιημένων φορέων στη διασφάλιση της διαδικασίας και η αναγκαιότητα για ορθή χρήση (επένδυση) των πόρων που αφορούν στην κατάρτιση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

    Διαβάστε επίσης:

    7th InvestGR Forum 2024: Χαρτογραφώντας το μέλλον των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

    Pfizer: Ετοιμάζει χάπι κατά της παχυσαρκίας για να χτυπήσει το Ozempic

    Αγορά αυτοκινήτου: Άνοδος 10,9% το εξάμηνο!



    ΣΧΟΛΙΑ