Σε λειτουργία τίθεται το νέο κέντρο εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας εμβαδού 9.500 τ.μ., το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 1.000 σπουδαστές και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, υπερσύγχρονα εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, χώρο σίτισης, κέντρο φοιτητικών υπηρεσιών και γραφεία.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης υπόστεγο αεροσκαφών (hangar) για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

1

Το κτίριο, αξίας 20 εκατ. ευρώ, περατώθηκε σε διάστημα δέκα μηνών με χρηματοδότηση της ΕΑΒ και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας το όραμα της ΕΑΒ να ηγηθεί στον χώρο των αεροναυπηγικών σπουδών διεθνώς και να χορηγεί πτυχία πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό Η ΕΑΒ, για τις ταχύτατα αυξανόμενες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, προτίθεται να επενδύσει σε ακόμη δύο όμοια κτίρια, με στόχο αυτά να τεθούν σε λειτουργία μέσα στο 2025.

Περαιτέρω στα άμεσα σχέδιά της είναι σχολή πιλότων, σχολή εναέριας κυκλοφορίας, εξομοιωτές πτήσεων και εικονική πραγματικότητα για τις ανάγκες των σπουδών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, με τη Σχολή Ικάρων και το Πανεπιστήμιο Lehigh των ΗΠΑ.

Η ΕΑΒ ήδη φιλοξενεί στο εκπαιδευτικό της κέντρο πάνω από 1.000 σπουδαστές από τις αραβικές χώρες, ενώ ο αριθμός αυτός, με το νέο κτίριο, θα πολλαπλασιαστεί.

Η εταιρεία σήμερα διαχειρίζεται σύμβαση ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση σπουδαστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στη συντήρηση αεροσκαφών, η οποία σύντομα θα υπερδιπλασιαστεί, καθώς και σύμβαση εκπαίδευσης με το Μπαχρέιν, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Η ΕΑΒ σήμερα είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα το 2021 και το 2022, με διαρκώς αυξανόμενα έσοδα και διεύρυνση σε νέες δραστηριότητες.

Εκτός από την εκπαίδευση, η οποία διαχειρίζεται συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, η ΕΑΒ έχει εισέλθει με επιτυχία στους τομείς των Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων (UAV), του Διαστήματος με δορυφορικά συστήματα, των συστημάτων έξυπνου πολέμου κ.α.

Έχει αυξήσει το προσωπικό της έχοντας προσλάβει πάνω από 600 άτομα, αποτελώντας το επίκεντρο των προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σημαντικό παράγοντα των κατασκευών των αεροσκαφών C-130 και F-16 για τη Lockheed Martin, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: 

Ελλάκτωρ: Η παρουσίαση του ομίλου στο Morgan Stanley & Athens Stock Exchange Greek Investment Conference

ΓΕΣ: Διαγωνισμός για την κατασκευή κτηρίου διευθύνσεων Όπλων στο στρατόπεδο Παπάγου

Σκυλακάκης: Πολύ κοντά στην εκκίνηση η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ