ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
Η ισχύς της συμφωνίας της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 έληξε χθες χωρίς να υπάρξει ανακοίνωση για την έκβασή της. Το χρονικό διάστημα ισχύος του call option έχει παραταθεί ήδη μια φορά.
Μεταξύ των σεναρίων είναι και μια νέα παράταση ή ακόμα η εξαγορά τμήματος του ποσοστού που κατέχει ο κ. Μπόμπολας και όχι του συνόλου.
Το τι θα γίνει τελικά εξαρτάται και από το σχεδιασμό που έχουν όλες οι πλευρές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.
Αν παραμείνει στην κατοχή του κ. Μπόμπολα το σύνολο των μετοχών που έχει σήμερα, για να το διατηρήσει θα πρέπει να συμμετέχει στην αύξηση με 15 εκατ. ευρώ.
Τα δεδομένα πάντως έχουν διαφοροποιηθεί καθώς η ολλανδική εταιρεία έχει υπογράψει και δεύτερη συμφωνία δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς για 6.828.260 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Ελλάκτωρ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,1867% του μετοχικού της κεφαλαίου. Κάτοχος των μετοχών αυτών είναι ο εφοπλιστής Δ. Διαμαντίδης.
Εφόσον η ολλανδική εταιρεία εξασκήσει και τα δύο call option η συμμετοχή της στον κατασκευαστικό Όμιλο θα διαμορφωθεί στο 30,5261% (65.409.216 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές). Σήμερα το ποσοστό που ελέγχει άμεσα είναι 14,7937%.
Ακόμα και στην περίπτωση που εξασκήσει και τα δύο δικαιώματα προαίρεσης που διαθέτει η ολλανδική εταιρεία δεν ξεπερνά την καταστατική μειοψηφία, ενώ αν αυξήσει το ποσοστό της πάνω από το 33% αγοράζοντας τυχόν αδιάθετα δικαιώματα στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου δεν υποχρεώνεται σε δημόσια πρόταση.
Πηγές κοντά στη Reggeborgh ανέφεραν χθες ότι η ολλανδική εταιρεία, όπως έχει πει η διοίκηση της, θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να αποκτήσει τον έλεγχο της Ελλάκτωρ, διατύπωση που αφήνει ανοιχτό το που θα φθάσει εν τέλει το ποσοστό της στον ελληνικό κατασκευαστικό Όμιλο.
Διαβάστε επίσης