Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Eli Lilly: Εξαγόρασε την Akouos Inc έναντι 487 εκατ. δολαρίων

Η Eli Lilly πρόκειται να αποκτήσει την εταιρεία ανάπτυξης γενετικής ιατρικής Akouos Inc έναντι περίπου 487 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, καθώς η φαρμακοβιομηχανία στοχεύει να ενισχύσει το οπλοστάσιό της σε γονιδιακές θεραπείες που στοχεύουν σε μια σειρά από αναπηρίες.

Η μετοχή της Akouos σημειώνει άνοδο 84% και διαπραγματεύεται 40 σεντς υψηλότερα από την τιμή προσφοράς της Lilly στα 12,50 δολάρια, πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης. Η συμφωνία επίσης περιλαμβάνει πληρωμή 3 δολαρίων ανά μετοχή, που εξαρτάται από συγκεκριμένα γεγονότα που συνδέονται με τις δοκιμές φαρμάκων, και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μέγεθος της συναλλαγής στα 610 εκατ. δολάρια.

Η Eli Lilly προσπαθεί να δημιουργήσει μια σειρά γονιδιακών θεραπειών, μετά την εξαγορά της Prevail Therapeutics έναντι 1 δισ. δολαρίων στο προηγούμενο έτος. Ανακοίνωσε επίσης μια επένδυση 700 εκατ. δολαρίων σε ένα νέο ερευνητικό κόμβο στη Βοστόνη, που εστιάζει στην ανάπτυξη γονιδιακών θεραπειών.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΙΠΕΔ – Υπουργείο Υγείας: Συνυπέγραψαν συμφωνία για την κτιριακή αναβάθμιση νοσοκομείων

Λιμάνι Πειραιά: Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων

Φορτωμένο με κριθάρι και σιτάρι έφυγε το Maran Excellence της Μαρίας Αγγελικούση από την Ουκρανία