Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ελευθέριος Βενιζέλος: Αύξηση 10,5% της επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο – Προμηνύεται χρονιά ρεκόρ

Επιβατική κίνηση στο Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ)

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελευθερίος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2024 ανήλθε σε 3,64 εκατ., αυξημένη κατά 10,5% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Αυγούστου 2023.

Συγκεκριμένα, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 6,8% και 12,1% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

Συνολικά, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 21,26 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 13,9%.

Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 7,8% και 16,6% αντίστοιχα.

Νέο ρεκόρ πτήσεων

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 180.594, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,2% και 17,0% σε σχέση με το 2023.

Για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όλα δείχνουν πως η φετινή χρονιά οδεύει προς νέο ρεκόρ τόσο σε επίπεδο επιβατικής κίνησης όσο και πτήσεων για την Αθήνα.

 

Αναμένονται ρεκόρ στον τουρισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρισμός παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και καθίσταται πολύ πιθανό, το 2024 να αποτελέσει νέο έτος ρεκόρ για τον κλάδο, όπως επισημαίνει η Alpha Bank στο τελευταίο της Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.

Βάσει των πρόσφατα δημοσιευθέντων στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές αφίξεις και εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 15,5% και 12,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του 2023.

 

Διαβάστε επίσης:

Softweb: Ανοίχτηκε στις αγορές της Μέσης Ανατολής

Samsonite: Δρομολογεί την διπλή εισαγωγή της στην αγορά των ΗΠΑ

Great Sea Interconnector: Κρίσιμη μέρα για το καλώδιο της Κύπρου – Συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό