ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Μαΐου 2021, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου, όπου νοσηλευόταν από τον Φεβρουάριο.
Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά το περασμένος Σάββατο. Η σύζυγός του, Γέλη Παπαγιαννοπούλου, βρισκόταν τις τελευταίες στιγμές του βιομηχάνου στο πλευρό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο βρίσκονταν και οι δύο γιοι του, Παναγιώτης και Γιώργος.
Εδώ και ένα χρόνο ο 77χρονος νοσηλευόταν συχνά στο Ιατρικό Κέντρο. Ο ισχυρός άνδρας της Χαλυβουργικής, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, έπασχε από νεαρή ηλικία από μία σπάνια μορφή αρθρίτιδας η οποία με τα χρόνια που δυσκόλευε την κινητικότητά του.
Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για αυτή, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», είχε αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».
Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς.
Η διαμάχη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους υιούς του βρισκόταν στο επίκεντρο της ειδησιογραφίας τα τελευταία χρόνια. Μία δικαστική διαμάχη που είχε φτάσει ακόμη και με κατηγορίες για πλαστογραφία να εξετάζεται για χρόνια από τις δικαστικές αρχές.
Από ένα χωριουδάκι της Αρκαδίας στη δημιουργία μιας δυναστείας
Η ιστορία της οικογένειας πηγαίνει πολύ πίσω. Οι ρίζες τους είναι από ένα χωριουδάκι της Αρκαδίας. Φτάνοντας στην Αθήνα τα δύο αδέρφια, Δημήτρης και Παναγιώτης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο Χάλυβα στην οδό Πειραιώς. Η δολοφονία του Δημήτρη Αγγελόπουλου το 1986 από τη 17 Νοέμβρη άφησε πίσω τον Παναγιώτη να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνος του χωρίς τη συμβολή του αδερφού του. Οι έριδες που μαστίζουν την οικογένεια ξεκινούν από τους γιους του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.
Η αντιδικία του Κωνσταντίνου με τον αδερφό του, Θεόδωρο
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ένιωσε αδικημένος και στράφηκε ενάντια στον μεγαλύτερο αδερφό του Θεόδωρο. Μάλιστα τον κατηγόρησε για «υφαρπαγή» περιουσίας. Οι δικαστικές διαμάχες πήραν τη θέση των αντιπαραθέσεων.
Οι γάμοι και τα παιδιά
Με τη σύζυγό του Αννα-Μαρία Γ. Παπαδημητρακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Χρόνια πριν από τον δεύτερο του γάμο ήταν σε διάσταση με την πρώτη του σύζυγο.
Τα βέλη των δύο παιδιών του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν στραφεί αρκετές φορές προς το μέρος της 2ης συζύγου του, Γέλης Παπαγιαννοπούλου. Όπως είχαν δηλώσει στο παρελθόν:
«Η δημοσιοποίηση μιας ευαίσθητης προσωπικής και οικογενειακής μας υπόθεσης αποδεικνύει τον αισχρό τρόπο, με τον οποίο εκμεταλλεύονται τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα μας, η δεύτερη σύζυγός του, Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, με την ομάδα των «συμβούλων» της που έχει εγκαταστήσει δίπλα του.»
Να σημειωθεί ότι Χαλυβουργική στις ημέρες δόξας της είχε φτάσει να απασχολεί έως και 2.500 τεχνεργάτες και οι Αγγελόπουλοι να φέρονται ότι είναι οι μεγαλύτεροι ιδιώτες παραγωγοί χάλυβα στον πλανήτη.
Διαβάστε επίσης
Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αφηγείται την ιστορία μιας μεγάλης οικογένειας: της δικής του
Χαλυβουργική: Πώς ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν απέφυγε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος λουκέτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φουστανέλες και τσαρούχια, τα σκληρά χρόνια του Στέφανος κι ο Αλέξης με το κιάλι
- Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις σήμερα
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών