• Business

    Εκλογές ΣΕΒ: Προηγείται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με 66% της Ιουλίας Τσέτη

    • NewsRoom
    Ιουλία Τσέτη - Σπύρος Θεοδωρόπουλος

    Ιουλία Τσέτη – Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές του ΣΕΒ όπου την ηγεσία του διεκδικεί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και η Ιουλία Τσέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, έχουν καταμετρηθεί περί τις 200 ψήφους από 560 συνολικά και όπως λένε καλά γνωρίζοντες, η αναλογία είναι 2 υπέρ του κ. Θεοδωρόπουλου και 1 υπέρ της κ. Τσέτη.

    Ουσιαστικά, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ παίρνει αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό της τάξης του 66% ενώ η επικεφαλής του ΟΦΕΤ, γύρω στο 33%. Επιβεβαιώνονται δηλαδή τα προγνωστικά ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι το απόλυτο φαβορί να ηγηθεί του ΣΕΒ.

    Για το ΔΣ το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο. Παλιότερα για τις 20 θέσεις στο ΔΣ υπήρχαν ακριβώς 20 υποψήφιοι.

    Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην:  31 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 20 θέσεις του ΔΣ με βάση το ενιαίο ψηφοδέλτιο που επικυρώθηκε προ ημερών.

    Συνεπώς θα δούμε «κυνήγι του σταυρού» και ψηφοθηρία με σκληρές μάχες μεταξύ υποψηφίων, εκ των οποίων άλλοι πρόσκεινται στην κα Τσέτη και άλλοι στον κο Θεοδωρόπουλο χωρίς να το δηλώνουν ανοιχτά, απλώς το γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

    Στους  τρεις υποψήφιους αντιπροέδρους πάντως οι θέσεις είναι κλειδωμένες  αφού δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

    Είναι η κα Ράνια Αικατερινάρη από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy.

    Ενδιαφέρον έχει η υποψηφιότητα της Ράνιας Αικατερινάρη.

    Ικανή, δραστήρια και με επιχειρηματικό ταλέντο, θήτευσε στην  Ελληνική  Εταιρεία  Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ, το γνωστό Υπερταμείο), ενώ την περίοδο 2010-2015, διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ, Partner στην Ernst & Young (ΕΥ) και σε άλλες θέσεις του ιδιωτικού τομέα.

    Ο  κος  Θεοδωρόπουλος, έχει διαμηνύσει πως εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του ΔΣ θα προωθήσει  την κα Αικατερινάρη στη θέση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του ΔΣ.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ και οι Παπαλεξόπουλοι-Κανελλόπουλοι δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το προσκλητήριο του ΣΕΒ, δεν λείπουν άλλωστε τα τελευταία 45 χρόνια.

    Για το λόγο αυτό, μοναδική υποψήφια για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΔΣ είναι η κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, αδελφή του νυν Προέδρου, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

    Επίσης, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Ταμία του ΔΣ είναι ο κ. Μάρκος Βερέμης από την Upstream, από τους ένθερμους υποστηρικτές του κου Θεοδωρόπουλου.

    Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι επειδή η κα Ιουλία Τσέτη είχε παραπονεθεί (και δικαίως) για σχετικά ισχνή παρουσία γυναικών στη διοίκηση του ΣΕΒ, το «στρατόπεδο Θεοδωρόπουλου» πρόβαλλε δύο γυναίκες, τις κυρίες Αικατερινάρη και Παπαλεξοπούλου.

    Περίπου 850 μέλη του Συνδέσμου θα ψηφίσουν πρόσωπα βάζοντας σταυρό στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που έχει σχηματιστεί, και ανάλογα με τη θέση που διεκδικούν οι υποψήφιοι.

    Στις κατηγορίες που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι απ’ τις διαθέσιμες θέσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη θέση του Προέδρου και των απλών μελών ΔΣ, η σταυροδοσία θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

    Αναφορικά με  τις 14 αιρετές θέσεις του «απλού μέλους» του ΔΣ, έχουν κατατεθεί 24 υποψηφιότητες.

    Μεταξύ αυτών, ο κ. Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ, ο Κωνσταντίνος Νεμπής απ’ τον ΟΤΕ, η κα Έφη Κουτσουρέλη απ’ την Quest Συμμετοχών, ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος της Παπουτσάνης.

    Οι πληροφορίες λένε πως οι κ. Περιστέρης και Γιαννακόπουλος είχαν βολιδοσκοπηθεί και για «παραπάνω αξιώματα» μέσα στο ΣΕΒ αλλά λόγω φόρτου εργασίας αρνήθηκαν.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν για το Δ.Σ. τουλάχιστον 9 υποψήφιοι που υποστηρίζουν ανοιχτά την κα Τσέτη.

    Υποψήφιες για το Δ.Σ. είναι επτά γυναίκες, με μοιρασμένες τις προτιμήσεις τους.

    ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Αναλυτικά, για μέλη του ΔΣ έχουν καταθέσει υποψηφιότητα αλφαβητικά οι:

    Πέγκυ Αντωνάκου (Google  Ελλάς Εφαρμογές Διαδικτύου)
    Κώστας Βαμβακάς (VK Premium)
    Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ)
    Πάρης Γραβουνιώτης (Χαρτοποιία Κομοτηνής)
    Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo)
    Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola 3E / Coca Cola HBC)
    Γιάννης Καραγιάννης (Olympia Group)
    Νίκος Καυκάς (Καυκάς Β.)
    Ματίνα Κοίλιαρη (SABO)
    Έφη Κουτσουρέλη (Quest Συμμετοχών)
    Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός)
    Πέτρος Μαντάς (ΠΑΣΕΒΙΠΕ)
    Φιλίππα Μιχάλη (NN)
    Κωνσταντίνος Νεμπής (ΟΤΕ)
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings)
    Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ)
    Μαρία Πασχαλίδου (Grantex)
    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
    Δημήτρης Σαμαράς (Σαμαράς & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί)
    Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture)
    Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης)
    Θεόδωρος Τρύφων (ELPEN)
    Ευάγγελος Χρυσάφης (METLEN Energy & Metals / Μυτιληναίος)
    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank).



    ΣΧΟΛΙΑ