• Μετοχές

    Edison για Mytilineos: Η μετονομασία σε Metlen Energy & Metals προσθέτει αξία

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    Η Edison και ο Andrew Keen αυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 49 ευρώ από 45 ευρώ προηγουμένως, μετά την απόφαση για την αλλαγή της επωνυμίας σε Metlen Energy & Metals, η οποία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της για την εδραίωση μιας ισχυρής διεθνούς ταυτότητας.

    «Ο Όμιλος επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να εξετάσει μια διεθνή εισαγωγή σε χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Η Metlen, στο πλαίσιο μιας εισαγωγής στο LSE, θα κατατασσόταν στην 90ή θέση του δείκτη των μεγαλύτερων εταιρειών του LSE με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και περίπου 50ή με βάση τα κέρδη, υποδεικνύοντας δυνητική ανοδική πορεία αναπροσαρμογής», εξηγεί η Edison.

    Κάθετα ολοκληρωμένη, πράσινη επιχείρηση μεταλλουργίας

    Η Metlen λειτουργεί τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη επιχείρηση αλουμινίου στην Ευρώπη, παρέχοντας αλουμίνα και αλουμίνιο χαμηλού κόστους και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα την πρόθεσή της να παράγει γάλλιο, η οποία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρίσιμες πρώτες ύλες.

    «Η Metlen ξεπέρασε το €1 δισ. σε EBITDA το 2023, με τις εκτιμήσεις (και τo consensus) να αναμένουν πλέον ότι αυτό θα αποτελέσει ορόσημο στην ανάπτυξή της και όχι κυκλική κορύφωση. Αποτιμούμε τη Metlen στα €49 ανά μετοχή (από €45 ανά μετοχή στην τελευταία μας ενημέρωση).

    Η αποτίμηση DCF μας έχει αυξηθεί στα €47 ανά μετοχή λόγω των μικρών αναθεωρήσεων των κερδών και την συνδυάζουμε με μια αποτίμηση με πολλαπλασιαστή ομοειδών εταιρειών στα €51 ανά μετοχή για να αντικατοπτρίσουμε το ενδεχόμενο επαναξιολόγησης των ομοειδών εταιρειών με μια πρόσθετη εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

    Η Metlen διαπραγματεύεται με δείκτη P/E για το 2025 σε 7,2 φορές, σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με τις ομοειδείς εταιρείες», εξηγεί η Edison.

    «Κατά την άποψή μας, η συνολική σχετική θέση της κεφαλαιοποίησής της σε σχέση με τα κέρδη της αντανακλά μια δυνατότητα επαναξιολόγησης και αυτό ισχύει επίσης όταν συγκρίνουμε τη Metlen με μια σχετική ομάδα άλλων εταιρειών.

    Αν υποθέσουμε ότι η Metlen θα πρέπει να θεωρηθεί ως βιομηχανική επιχείρηση, μπορούμε να τη συγκρίνουμε με ένα υποτμήμα της αγοράς. Στις 10 Ιουνίου (στοιχεία από την LSEG), όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, με 4,48 δισ. λίρες (5,32 δισ. ευρώ), η Metlen θα κατατασσόταν μεταξύ των 20 κορυφαίων βιομηχανικών εισηγμένων εταιρειών, όντας πιο παρόμοια σε μέγεθος με την IMI.

    Ωστόσο, όταν λαμβάνεται υπόψη το EBITDA ως βασικό μέτρο, η Metlen με 886 εκατ. λίρες (1,01 δισ. ευρώ) θα κατατασσόταν στη 13η θέση, ακριβώς κάτω από την DCC, η οποία διαθέτει επίσης μια ενεργειακή επιχείρηση που επικεντρώνεται στις ενεργειακές λύσεις και την ενεργειακή μετάβαση και, ως εκ τούτου, είναι ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της Metlen στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την ενεργειακή της δραστηριότητα (ιδίως την επιχείρηση M Renewables και την κατασκευή χαρτοφυλακίων ηλιακών συστημάτων)», επισημαίνει η εταιρεία αναλύσης.

    Διαβάστε επίσης:

    ELVIAL: Πρωταγωνιστικός ρόλος στη διεθνή αγορά διέλασης αλουμινίου

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ

    Κωστής Χατζηδάκης: Προς επέκταση το πρόγραμμα «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια – Παράταση στο IRIS



    ΣΧΟΛΙΑ