• Business

    Έκπληξη για Τράπεζα Πειραιώς το όνομα του νέου CEO. Όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες


    Το τιμόνι της Τράπεζας Πειραιώς θα αναλάβει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, με μακρά εμπειρία και δοκιμασμένο σε κρίσεις. Η διάδοχη κατάσταση στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας ετοιμάζεται με απόλυτη μυστικότητα. Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εγκρίνει την τοποθέτηση του νέου CEO,  ο οποίος πληροί όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου. Εξάλλου την περασμένη Δευτέρα στη συνάντηση Δραγασάκη- Τσακαλώτου- Στουρνάρα, εκτός από τα θέματα της διαπραγμάτευσης για το χρέος συζητήθηκε και το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν συγκεκριμένα ονόματα, ένα εκ των οποίων κυριάρχησε στο οποίο συμφωνούν και οι μέτοχοι της τράπεζας.

    Το όνομα του Έλληνα τραπεζίτη, περιλαμβάνεται και στη short list της γερμανικής εταιρείας EGON ZEHNDER, που είναι ο σύμβουλος της Πειραιώς στη συγκεκριμένη διαδικασία.

    Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει μέχρι στιγμής, αν το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, θα συνεδριάσει τελικά και κυρίως αν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

    Την ίδια ώρα, πηγές προσκείμενες στην ηγετική ομάδα της Πειραιώς τηρούν σιγήν ιχθύος και αποφεύγουν το οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

    Τραπεζικοί κύκλοι δε, αποδίδουν την κωλυσιεργία στην ανακοίνωση του ονόματος στα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, εξ αιτίας των οποίων –όπως λένε- «καίγονται» υποψηφιότητες και ενδιαφερόμενοι αποσύρονται.

    Επισημαίνεται ότι τα ονόματα των δύο στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, των  κ.κ. Γιώργου Πουλόπουλου, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας που εκτελεί σήμερα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και  Σπύρου Παπασπύρου, γενικού διευθυντή, βρίσκονται  στη λίστα, όπως επίσης και του κ. Λοιζιδη.

    Σε κάθε περίπτωση τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ακόμα και αν οι διαδικασίες παραταθούν για ένα 10ήμερο (δηλαδή για τις 31 Οκτωβρίου αντί της 21ης), θα πρέπει άμεσα να βγει «λευκός καπνός» από την Επιτροπή Διορισμών της τράπεζας (Nomination Comittee).

    Τέλος υπενθυμίζουμε ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου για την θέση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Ο κ. Χατζηνικολάου, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ,  είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και  CEO στην Tbank.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Πειραιώς πουλάει το ποσοστό της στην HSW. Θα εξασφαλίσει ο Grimaldi την πλειοψηφία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BMW Motorrad Vision Next 100: H μηχανή του μέλλοντος είναι εδώ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

     



    ΣΧΟΛΙΑ