Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

EBRD: Νέα επικεφαλής στην Ελλάδα η Αγγελική Καλλιγιαννάκη

Αγγελική Καλλιγιαννάκη, EBRD

Αγγελική Καλλιγιαννάκη, EBRD

Η Αγγελική Καλλιγιαννάκη αναλαμβάνει νέα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την Ελλάδα.

Η κα Καλλιγιαννάκη υπηρετεί σήμερα ως Associate Director, Senior Banker, στην ομάδα Παραγωγής και Υπηρεσιών στην EBRD. Θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας την Andreea Moraru, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι αναλαμβάνει Περιφερειακή Διευθύντρια της Τράπεζας για την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

Η κα Καλλιγιαννάκη εντάχθηκε στην Τράπεζα το 2013 και έκτοτε έχει διατελέσει σε αρκετούς ρόλους στην EBRD πριν μεταφερθεί στην Αθήνα το 2016. Πριν από την ένταξή της στην Τράπεζα, εργάστηκε για την S&P’s Capital IQ.

Η κ. Καλλιγιαννάκη δήλωσε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο και ηγούμαι των προσπαθειών της EBRD για τη στήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Η εστίαση θα είναι στη μεγιστοποίηση του αντικτύπου μας, χτίζοντας στις ισχυρές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με τις ελληνικές αρχές, εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μαζί με την ταλαντούχα ομάδα στην Αθήνα, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η Τράπεζα θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος στη στήριξη της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας».

Η EBRD ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 7,8 δισ. ευρώ σε 114 έργα.

Διαβάστε επίσης

EBRD: Προβλέπει επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2,3% το 2024 και το 2,6% το 2025

Η Noval Property και η EBRD υπέγραψαν ομολογιακό δάνειο €10,5 εκατ.

EBRD: Με 15 εκατ. ευρώ μπήκε στο ομόλογο της Ideal Holdings