• Business

    eBay: Περικόπτει ακόμη 1.000 θέσεις εργασίας – Περιορίζει τις συμβάσεις

    • NewsRoom

    Jamie Iannone ο νέος CEO sστην Ebay


    Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αναγγελία για απολύσεις εργαζομένων, η eBay ανακοινώνει ότι θα περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, ή το 9% του εργατικού της δυναμικού.

    “Ενώ σημειώνουμε πρόοδο σε σχέση με τη στρατηγική μας, ο συνολικός αριθμός εργαζομένων και τα έξοδά μας, αποτελούν τροχοπέδη την ανάπτυξη της επιχείρησής μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του eBay Jamie Iannone, σε επιστολή που μοιράστηκε με τους υπαλλήλους.

    “Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, εφαρμόζουμε οργανωτικές αλλαγές που ευθυγραμμίζουν και ενοποιούν ορισμένες ομάδες, προκειμένου να βελτιώσουν την εταιρεία και να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε ο CEO της αμερικάνικης εταιρείας που ιδρύθηκε το 1995 και διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών στον κόσμο.

    Περιορισμός συμβάσεων

    “Εκτός από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία θα ελαττώσει επίσης τον αριθμό των συμβάσεων στο εναλλακτικό εργατικό δυναμικό της κατά τους επόμενους μήνες”, συμπλήρωσε ο Iannone.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η eBay ανακοίνωσε σχέδια για απολύσεις 500 εργαζομένων παγκοσμίως, αριθμός που αντιστοιχούσε στο 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού της,  σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

    Σε σημείωμά του προς του υπαλλήλους τότε, ο Iannone ανέφερε ότι η εταιρεία αποφάσισε να κάνει περικοπές αφού πρώτα εξέτασε το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον των τελευταίων μηνών.

    Εξηγούσε επίσης ότι οι απολύσεις θα ενίσχυαν την ικανότητα της eBay να προσφέρει ικανές υπηρεσίες στους πελάτες, ενώ θα τη βοηθούσαν να επικεντρωθεί σε τομείς όπου θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη επίδραση, μέσω επενδύσεων και δημιουργίας νέων ρόλων σε περιοχές με μεγάλη δυναμική, όπως οι νέες τεχνολογίες, οι καινοτομίες και οι αγορές-κλειδιά.

    Τόνιζε ακόμη ότι θα συνέχιζε να προσαρμόζεται στα μεταβαλλόμενα μάκρο, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την τεχνολογία που μεταβάλλεται.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της eBay υποχώρησε περίπου 4% τον Νοέμβριο όταν το guidance που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο ήταν κατώτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street.

    Κύμα απολύσεων στους τεχνολογικούς γίγαντες

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι ειδικά, παρατηρήθηκε ένα κύμα απολύσεων στον τομέα της τεχνολογίας στις ΗΠΑ, αφού ο κλάδος επλήγη σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ επηρέασε ακόμη και “μεγαθήρια” όπως την Amazon και τη Google.

    Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Zoom είχε προαναγγείλει σχέδια για περικοπή περίπου 1.300 θέσεων εργασίας, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, η Google είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της για απολύσεις περισσότερων από 12.000 εργαζομένων.

    Παράλληλα, η Microsoft είχε γνωστοποιήσει τότε τη πρόθεσή της για απολύσεις 10.000 υπαλλήλων, ενώ η Salesforce είχε ανακοινώσει σχέδια για απολύσεις 7.000 εργαζομένων.

    Επιπλέον η Microsoft,, επιβεβαίωσε τον Ιούλιο 2023 ότι θα καταργήσει επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού έτους 2024.

    Διαβάστε επίσης: 

    Εθνική Τράπεζα-eBay: Η στρατηγική συνεργασία που ανοίγει δρόμους για κάθε επιχείρηση

    eBay: Προχωρά σε 500 απολύσεις

    Microsoft: Νέο ορόσημο για προστασία προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ