Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

EasyJet: Σταθερές οι τιμές των εισιτηρίων το καλοκαίρι και αύξηση των κρατήσεων

Johan Lundgren, CEO EasyJet

Johan Lundgren, CEO EasyJet

Η EasyJet εκτιμά ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα παραμείνουν σταθερές κατά τη διάρκεια της κρίσιμης καλοκαιρινής περιόδου, σε αντίθεση με την πρόσφατη εκτίμηση της ανταγωνίστριας της Ryanair Holdings, η οποία προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα για μείωση των τιμών.

Οι εκτιμήσεις της στηρίζονται στο γεγονός ότι οι κρατήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, δήλωσε την Τετάρτη η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου οικονομικού τριμήνου.

Η χωρητικότητα για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους είναι αυξημένη κατά περίπου 5%, με το 20% του προγράμματος να έχει ήδη πωληθεί, ανέφερε η εταιρεία.

Η EasyJet ανακοίνωσε αποτελέσματα μετά από την Ryanair, η οποία μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις τιμές των εισιτηρίων το καλοκαίρι, λέγοντας ότι οι ναύλοι θα είναι «σημαντικά χαμηλότεροι», καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους.

Η Deutsche Lufthansa, η Qatar Airways και η Delta Air Lines έχουν επίσης προειδοποιήσει για πιέσεις στους ναύλους.

Οι αεροπορικές εταιρείες εξασφαλίζουν τα περισσότερα έσοδα τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς οι άνθρωποι ταξιδεύουν για διακοπές.

Οι περιορισμοί στη χωρητικότητα οδήγησαν πολλούς αερομεταφορείς στην εκτίμηση ότι οι ναύλοι θα είναι υψηλότεροι, αλλά οι καταναλωτές έχουν δείξει λιγότερη προθυμία να ξοδέψουν για αεροπορικά εισιτήρια σε σχέση με πέρυσι, χρονιά κατά την οποία ο κλάδος εμφάνισε άνθηση μετά την πανδημία.

Η EasyJet είναι «σε καλό δρόμο για να καταγράψει άλλο ένα καλοκαίρι-ρεκόρ», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren, ο οποίος θα αποχωρήσει στις αρχές του 2025.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 236 εκατ. στερλινών (304 εκατ. δολαρίων) για το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 33 εκατ. στερλίνες σε σχέση με πέρυσι.

Η τιμή της μετοχής της EasyJet έχει υποχωρήσει περίπου 16% μέχρι στιγμής φέτος, λιγότερο σε σχέση με την πτώση κατά 29% της Ryanair.

Η μετοχή της Wizz Air Holdings έχει καταγράψει απώλειες 10% την ίδια περίοδο. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

LVMH (Louis Vuitton): Επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων – Πλήγμα από την Κίνα

Ryanair: Μειώνει τις προβλέψεις, βλέπει «σημαντικά χαμηλότερους» ναύλους για το καλοκαίρι

Warren Buffett: Οι μυστικές κινήσεις του μεγαλοεπενδυτή στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων BYD