Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Easyjet: Πτήση από Κέρκυρα προς Λονδίνο άλλαξε πορεία λόγω τραυματισμού δύο αεροσυνοδών από έντονες αναταράξεις

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά με αεροπλάνα που έρχονται αντιμέτωπα με αναταράξεις και αναγκάζονται να αλλάξουν πορεία και προορισμό.

Αυτή τη φορά, η πτήση 821 της EasyJet που ξεκίνησε από την Κέρκυρα με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, όπως αναφέρει η Daily Mail, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στη Ρώμη, καθώς δύο μέλη από το προσωπικό του αεροπλάνου τραυματίστηκαν μετά από έντονες αναταράξεις.

Οι επιβάτες έφτασαν στον τελικό τους προορισμό με άλλο αεροπλάνο

Η αεροπορική εταιρεία έστειλε άλλο αεροπλάνο για να παραλάβει τους επιβάτες, οι οποίοι τελικά έφθασα στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα την ίδια μέρα.

Οι πινακίδες με την ένδειξη πρόσδεσης ήταν αναμμένες όταν το αεροπλάνο χτυπήθηκε από τις αναταράξεις και όλοι πίστευαν ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν θα τραυματιζόταν.

Εκπρόσωπος της EasyJet ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Το αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές: «Η πτήση EZY8120 από Κέρκυρα προς Λονδίνο Gatwick στις 19 Αυγούστου παρουσίασε αναταράξεις που δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης έλαβε την απόφαση να προσγειωθεί στη Ρώμη, ώστε τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα».

Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι να διαχειρίζονται περιστατικά αναταράξεων.

Η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στη Ρώμη, όπου οι πελάτες υποστηρίχθηκαν στον τερματικό σταθμό και κανονίστηκε η αντικατάσταση του πληρώματος και του αεροσκάφους για τη συνέχιση της πτήσης προς το Gatwick του Λονδίνου».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν παρείχε ενημέρωση σχετικά με το αν τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος μπόρεσαν να επιστρέψουν στο Γκάτγουικ μαζί με τους επιβάτες.

Το Airbus A320 έφτασε ταχύτητες 500 κόμβων (575 μίλια/ώρα) και υψόμετρο 31.000 ποδών κατά τη διάρκεια της ματαιωμένης 75λεπτης πτήσης.

Ο εθνικός οργανισμός αεροπορικής ασφάλειας της Ιταλίας διέταξε έρευνα μετά το περιστατικό

Ο εθνικός οργανισμός αεροπορικής ασφάλειας της Ιταλίας, η Agenzia Nazionale per la Sicurezza del Volo, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η πτήση βρέθηκε εν μέσω αναταράξεων καθώς εισερχόταν στον ιταλικό εναέριο χώρο.

«Δεδομένου του είδους και της σοβαρότητας των τραυματισμών που υπέστησαν οι επιβαίνοντες… η ANSV διέταξε την έναρξη έρευνας ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως ατύχημα», όπως ανέφερε οργανισμός.

Σημειώνεται ότι η νότια Ιταλία έχει πληγεί από σφοδρές καταιγίδες αυτήν την εβδομάδα. Λίγες ώρες πριν το αεροπλάνο κάνει τη συγκεκριμένη εκτροπή, το σκάφος Bayesian βυθίστηκε στη Σικελία, μετά από χτύπημα υδροστρόβιλου.

Διαβάστε επίσης:

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αναρτήθηκαν τα 6.211 ονόματα – Δείτε τις λίστες

ΕΛ.ΑΣ: Εξηγεί «Τι είναι μπάτσος» με βίντεο 45 δευτερολέπτων

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Escientia