ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης κατάφερε να περιορίσει τις εκτιμώμενες ζημιές της στο δημοσιονομικό πρώτο εξάμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου επηρεάστηκε από την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, και τώρα στρέφει στην προσοχή στην επαναφορά της χωρητικότητας της.
Ο όγκος κρατήσεων για το καλοκαίρι προς το παρόν ξεπερνά τα επίπεδα που βρίσκονταν την ίδια χρονική περίοδο το 2019, επισήμανε η εταιρεία.
Η EasyJet και άλλοι αερομεταφορείς έχουν δει ανάκαμψη στις πωλήσεις εισιτηρίων αφότου οι αρχές της Ευρώπη προχώρησαν στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.
Η αεροπορική με έδρα το Λούτον της Αγγλίας, ενεργοποίησε και πάλι τον Ιανουάριο το 50% του πτητικού της προγράμματος για το 2019, ενώ έφτασε στο 80% τον Μάρτιο. Η μετάβαση αυτή αποτέλεσε πρόκληση, με την EasyJet να παλεύει με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ του προσωπικού.
«Είμαστε σίγουροι για τα σχέδιά μας από αυτό τον χρόνο και έπειτα, και αναμένουμε να δούμε την EasyJet να αναδεικνύεται ως ένας από τους νικητές της ανάκαμψης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Johan Lundgren σε συνέντευξή του. «Παραμένουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους».
Η εταιρεία εκτιμά ότι η ζημιά της μειώθηκε μεταξύ 535 και 565 εκατομμυρίων στερλίνων για το πρώτο εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών 701 εκατομμυρίων στερλίνων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, τα ζητήματα προσωπικού και οι μεγαλύτερες προκλήσεις, σημαίνουν ότι «ο δρόμος προς την πλήρη ανάκαμψη παραμένει μακρύς και δύσβατος», δήλωσε ο Allegra Dawes, αναλυτής αεροπορικών εταιρειών στο Third Bridge.
Μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα
Το πρόγραμμα πτήσεων για το τρέχον τρίμηνο θα είναι περίπου στο 90% των επιπέδων του 2019, ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη. Η EasyJet βλέπει μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και αναμένει να είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι.
Η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της, Ryanair Holdings έχει προβλέψει επίσης ένα δυνατό καλοκαίρι, παρά την άνοδο του πληθωρισμού στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.
Διαβάστε ακόμη: