• Ναυτιλία

    DP World: Επένδυση 1,3 δισ. δολάρια στον τερματικό σταθμό London Gateway

    Ahmed Bin Sulayem, DP World

    Ahmed Bin Sulayem, DP World


    Επένδυση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του London Gateway και τη μετατροπή του στον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της ς, υλοποιεί η DP World.

    Το φιλόδοξο πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

    Η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι γνωστοποίησε ότι θα αυξήσει τη χωρητικότητα στο London Gateway κατασκευάζοντας δύο νέες θέσεις ελλιμενισμού , αυξάνοντάς της σε έξι, με τη δυνατότητα να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

    Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ενός δεύτερου σιδηροδρομικού τερματικού σταθμού για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης αύξησης της κυκλοφορίας εμπορευματοκιβωτίων.

    «Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ολόκληρη η αποβάθρα, μήκους άνω των 2,5 χιλιομέτρων , θα μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα έξι πλοία, το καθένα μήκους άνω των 400 μέτρων και θα είναι εξοπλισμένο με τους ψηλότερους γερανούς στην Ευρώπη», ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ως εκ τούτου, η επέκταση αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τους όγκους στο London Gateway που διαχειρίζεται επί του παρόντος σχεδόν 2 εκατομμύρια TEU ετησίως .

    Διαβάστε επίσης:

    Η νέα πτώση της Εθνικής, ο Μπίτζιος, το εξώδικο, η Ασφαλιστική και το δάκρυ, γιατί πούλησαν οι αδερφές Μπενρουμπή, η Όλγα και η σκληρή δικαστική διαμάχη, η απάντηση Χατζηδάκη, το Μετρό και οι σκληρές δοκιμές, και δυο hot quiz

    Γεωργαντζής (Quest) στο mononews για deal με Μπενρουμπή: Ισχυροποιείται η θέση του ομίλου στις ηλεκτρικές συσκευές

    Με οδηγό την Goldman Sachs ποιο είναι τώρα το απόλυτο play και τι συμβαίνει σε ΕΛΠΕ και Motor Oil



    ΣΧΟΛΙΑ