Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Dow Jones: Νέο ιστορικό ρεκόρ. Πλώρη για τις 20.000 μονάδες

Μπορεί οι δείκτες της Wall Street να εμφανίζουν μικρά πρόσημα, ωστόσο, ο Dow Jones συνεχίζει την ξέφρενα ανοδική του πορεία καταγράφοντας ένα ακόμη ιστορικό υψηλό, που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στις 20.000 μονάδες. Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίζονται συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για τις επόμενες ημέρες, εν αναμονή της πολυσυζητημένης απόφασης της Fed για τα επιτόκια. 

Στην πλειονότητα τους οι αναλυτές προβλέπουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,23%, στις 19.802,72 μονάδες. Ο S&P ξεκίνησε με νέο ρεκόρ, ωστόσο στην συνέχεια βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος με περιορισμένες απώλειες. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο συγκεκριμένος δείκτης κατέγραψε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούνιο του 2014.

Πτώση κατά 0,30% καταγράφει ο Nasdaq στις 5.428,06 μονάδες. Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι πετρελαϊκές εταιρείες, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, το Σαββατοκύριακο, μεταξύ του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός του Οργανισμού για μείωση της παραγωγής.Η μετοχή της Chevron και της Exxon καταγράφουν άνοδο άνω του 2%.

Αντίθετα, τις περισσότερες απώλειες σημειώνουν οι Nike, Apple και Disney.