• Φούρνοι

    Φούρνοι

    Business

    doValue: Στηρίζοντας το αύριο των ακριτικών νησιών μας

    • NewsRoom

    Για την doValue τα ελληνικά νησιά δεν είναι απλές κουκίδες στον χάρτη. Ούτε μόνο όμορφοι καλοκαιρινοί προορισμοί. Είναι άνθρωποι και κοινωνίες που, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν ελλείψεις και δυσκολίες σε βασικούς τομείς και που χρειάζονται τη στήριξη όλων.

    Με στόχο, λοιπόν, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αποτραπεί η ερήμωση των σχολείων της ακριτικής Ελλάδας, η doValue, μέσα από τις πολύ ουσιαστικές και στοχευμένες δράσεις του προγράμματος #Αξίες Ζωής, κινείται με προσήλωση προς τον στόχο της, για ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον για όλους μας, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου, απαραίτητα εφόδια σε μαθητές νησιωτικών περιοχών που διψούν για γνώση.

    Φέτος, μάλιστα, που η Ομάδα Αιγαίου γιόρτασε 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς με έναν Επετειακό Διάπλου που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 26 Μαΐου, η doValue, συνεχίζοντας να στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία, όπως έκανε και πέρυσι στην Ανάφη, προχώρησε στη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών αναγκών τριών ακριτικών νησιών: των Φούρνων, του Αγαθονησίου και της Σικίνου.

    Οι Φούρνοι, το μεγαλύτερο νησί της συστάδας των νήσων ή των Φούρνων Κορσεών, στο Αιγαίο Πέλαγος, ο πανέμορφος αυτός ψαρότοπος, υποδέχθηκε τις γενναιόδωρες προσφορές της doValue σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κορσέων.

    Φούρνοι
    Φούρνοι
    Φούρνοι
    Φούρνοι

    Το Aγαθονήσι, το βορειότερο νησί στα Δωδεκάνησα με έκταση 13,4 τ.χ., το οποίο εντάσσεται μάλιστα στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 ως πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών, καλωσόρισε την πρωτοβουλία της doValue στο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Ημερήσιο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις.

    Αγαθονήσι
    Αγαθονήσι
    Αγαθονήσι
    Αγαθονήσι

    Η Σίκινος, το μικρό νησί των νοτίων Κυκλάδων που βρίσκεται μεταξύ Φολέγανδρου και Ίου, με απομεινάρια αρχαίων οικισμών, αλλά χλωρίδα  και  πανίδα προστατευόμενες από το πρόγραμμα Natura 2000, αποτέλεσε επίσης σημαντικό σταθμό στην προσφορά της doValue στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις.

    Σίκινος
    Σίκινος
    Σίκινος
    Σίκινος

    Στα ακριτικά νησιά, κάθε μικρή ή μεγάλη προσφορά γεμίζει τους αποδέκτες, μαθητές και καθηγητές, με δύναμη και ευγνωμοσύνη για να συνεχίσουν. Αποκτούν εφόδια απαραίτητα ώστε να ανεβάσουν το μορφωτικό επίπεδο και να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο λειτουργική, αλλά και πιο διασκεδαστική: καινούργια laptops,  διαδραστικούς πίνακες, αλλά και πολύχρωμες κατασκευές παιδικής χαράς, γραφική ύλη, θρανία, καρέκλες και πολλά άλλα πολύτιμα αγαθά.

    Για την dοValue Greece, προτεραιότητα αλλά και δέσμευση αποτελεί σταθερά, η έμπρακτη στήριξη των αναγκών της κοινωνίας, όπως αποδεικνύει διαρκώς με τις πολύτιμες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, με επίκεντρο τον άνθρωπο, βάζοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.