Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Disney: Επεκτείνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας με την απόκτηση νέου πλοίου

Josh D’Amaro, Disney

Josh D’Amaro, Disney, Πηγή: (disneyconnect.com)

Επεκτείνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας η Walt Disney, με την προσθήκη ενός νέου κρουαζιερόπλοιου στον στόλο της, το οποίο αναμένεται να αποπλεύσει από το Τόκιο το 2028.

Το νέο πλοίο, που θα έχει προδιαγραφές Wish (το μεγαλύτερο σκάφος του ομίλου), θα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με την Oriental Land Company, την διαχειρίστρια εταιρεία της Disneyland του Τόκιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγορά του νέου πλοίου αποτελεί ακόμη μια ενέργεια-μέρος της 10ετούς επέκτασης των θεματικών πάρκων και των κρουαζιέρων της Disney, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H Disney διαθέτει πέντε κρουαζιερόπλοια σε λειτουργία. Εκτός από το νέο πλοίο στο Τόκιο, σχεδιάζει να αποκτήσει ακόμη τρία, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη το 2025.

Το πλοίο, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 4.000 επιβατών και αναμένεται να φέρει στη εταιρεία περίπου 100 δισεκατομμύρια γιεν (621,77 εκατομμύρια δολάρια) από ετήσιες πωλήσεις.

«Το γεγονός ότι θα σαλπάρουμε από την Ιαπωνία, θα προσελκύσει πολλούς Ιάπωνες επισκέπτες, που γνωρίζουμε ότι είναι από τους μεγαλύτερους θαυμαστές μας», δήλωσε ο Thomas Mazloum, πρόεδρος της Disney Signature Experiences.

Σημειώνεται ότι η επέκταση της γραμμής κρουαζιέρας έρχεται καθώς ο κλάδος ανακάμπτει μετά το σοκ που υπέστη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η Cruise Lines International Association αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών θα φτάσει τα 34,7 εκατομμύρια φέτος, αυξημένος κατά 17% από το 2019.

Ο πρόεδρος της Disney Experiences, Josh D’Amaro, ανέφερε ότι τα πλοία παρέχουν την ευκαιρία να φέρουν τη θεματική ψυχαγωγία στο μέρη που δεν βρίσκονται κοντά στα θεματικά πάρκα της εταιρείας, όπως η Μελβούρνη ή το Βανκούβερ.

Το Disney Dream, πλοίο της Disney Cruise Lines στις Μπαχάμες (Πηγή: REUTERS/Joe Skipper)

Οι εμπειρίες της Disney, που περιλαμβάνουν τα εγχώρια και διεθνή πάρκα και τη γραμμή κρουαζιέρας, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των εσόδων της εταιρείας στο τρίμηνο και σχεδόν το 60% των λειτουργικών εσόδων της.

Η άνοδος της ζήτησης για τις γραμμές κρουαζιέρας της Disney, θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας, καθώς ανέφερε ότι η πληρότητα των κρατήσεων για το β’ τρίμηνο είναι 97% και για τα πέντε πλοία της.

«Η ταχεία επέκτασή μας στον τομέα της κρουαζιέρας, βοηθά στην απομάκρυνση του κινδύνου των μεσοπρόθεσμων προοπτικών», σημείωσε ο Hodulik.

Οι άλλες πρόσφατες επενδύσεις της Disney περιλαμβάνουν τρεις νέες περιοχές για το θεματικό πάρκο Tokyo DisneySea, αναδημιουργώντας τους κόσμους των «Frozen», «Tangled» και «Peter Pan» στη Disneyland του Χονγκ Κονγκ και μια «Zootopia» εμπειρία στη Σαγκάη.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει σχέδια που αφορούν νέες δραστηριότητες στη Disneyland στην Καλιφόρνια και στο Walt Disney World στην κεντρική Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης: 

Ξενοδοχεία: Πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές

BP: Προειδοποίηση για πλήγμα έως 2 δισ. δολ. στα αποτελέσματα – Πτώση της μετοχής

Porsche: Πτώση 7% στις πωλήσεις 6μήνου – Ισχυρό χαρτοφυλάκιο και ελκυστικές προσφορές το 2024