Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ο πρώτος και ο μοναδικός μέχρι στιγμής που έχει δικαστεί για τη συμμετοχή του σε ένα εξαιρετικά «διασκεδαστικό», κοσμοπολίτικο και, όπως φαίνεται, ιδιαίτερα επικερδές κύκλωμα εσωτερικής πληροφόρησης, είναι ίσως και το πιο «βαρετό» μέλος της παρέας. Δεν χρησιμοποιούσε αστείο ψευδώνυμο. Δεν παίζει, εξ όσων γνωρίζουμε, πόκερ. Δεν εργάζεται στη Goldman Sachs. Δεν είναι μυστηριώδης Ελβετός μεσάζων. Σίγουρα δεν είναι τόσο ενδιαφέρων χαρακτήρας όσο τα άλλα μέλη που περιέγραψε ο δημοφιλής μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος κατέθεσε εναντίον του στη δίκη.

Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο – σχόλιό της για τη δίκη λαβίδα η ιστοσελίδα dealbreaker.com.

Και συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

Ο μάρτυρας κατονόμασε έναν Γάλλο  jet setter και συλλέκτη έργων τέχνης, στον οποίο, όπως είπε, πλήρωσε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια για εμπιστευτικές πληροφορίες. Κατονόμασε τραπεζίτες του Λονδίνου, οι οποίοι, όπως είπε, έδιναν μυστικές πληροφορίες σε πελάτες τους. Κατονόμασε traders από το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Ελβετία, οι οποίοι, όπως είπε, τον πλήρωναν για να τους δίνει πληροφορίες. Μίλησε για έναν κοσμικό από το Λονδίνο και για δημοσιογράφους καναδικών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, στα οποία, όπως είπε, ο ίδιος και άλλοι διοχέτευαν κατευθυνόμενα ρεπορτάζ με στόχο να επηρεάσουν την κίνηση των μετοχών συγκεκριμένων εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο Τηλέμαχος Λαβίδας δεν έβγαινε καν πολύ μαζί τους και είχε συναντήσει τον άνθρωπο που πρόκειται να τον βάλει -με την κατάθεση του- στη φυλακή για αρκετό καιρό, τον Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί, μόνο μία φορά.

Όχι, ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι απλά κάποιος που έχει μία εταιρεία με είδη διατροφής, ο μπαμπάς του οποίου τύγχανε να ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μιας φαρμακευτικής εταιρείας, τις μετοχές της οποίας ο φίλος του, Γιώργος Νίκας, αρεσκόταν να «παίζει», στηριζόμενος -υποτίθεται- σε πληροφορίες που του είχε δώσει ο Λαβίδας για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Δυστυχώς ο Λαβίδας, αντίθετα από σχεδόν όλους τους υπόλοιπους αυτούς πιο «ενδιαφέροντες» ανθρώπους, είχε την ατυχία να βρίσκεται στις ΗΠΑ όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σε μια χώρα μάλιστα όπου το insider trading δεν θεωρείται «άθλημα», όπως θεωρείται προφανώς στην Ευρώπη, αλλά κάτι που μπορεί οδηγήσει κάποιον στη φυλακή για οκτώ και πλέον χρόνια.

Και το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας:

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν έκρινε ένοχο έναν επιχειρηματία της Νέας Υόρκης με την κατηγορία ότι είχε δώσει εμπιστευτικές πληροφορίες για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας σε έναν Έλληνα trader, στο πλαίσιο ενός διεθνούς -υποτίθεται- δικτύου διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών… Ένας μάρτυρας στη δίκη δήλωσε στους ανακριτές ότι το insider trading είχε γίνει «σπορ» στο εξωτερικό, με τραπεζίτες, εταιρικά στελέχη και traders σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στο κύκλωμα διακίνησης απόρρητων πληροφοριών για τα αποτελέσματα και τις κινήσεις εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών.

Ο Λαβίδας αντιμετωπίζει μέχρι και οκτώ χρόνια φυλάκιση.

Αρκεί να πούμε ότι οι Pops, Popsy και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν λογικά να απολαμβάνουν τις τρούφες τους στα δάση της πατρίδας τους, εκτός κι αν προτιμούν τη φυλακή…