Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Δήμος Αθηναίων: Πλήρης συμμόρφωση με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ για την «Μπλε Κέδρος»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Για πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αναφορικά με το ξενοδοχείο της «Μπλε Κέδρος» στην Ακρόπολη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Ειδικότερα, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων διευκρινίζονται τα εξής:

«Με την πρόσφατη απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η υποχρέωση συμμόρφωσης του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται στην ορθή επανάληψη για τυπικό λόγο και μόνο της μερικής ανάκλησης της υπ’ αρ. 15/2017 οικοδομικής αδείας, όπως και έγινε.

Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μερική ανάκληση της υπ’ αρ. 15/2017 με ρητή διοικητική πράξη νομίμως δημοσιευμένη και αναρτημένη. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με την περαιτέρω διαδικασία.

Ρητώς δε, η απόφαση αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια».

Σημειώνεται ότι μετά τη νέα απόφαση – «τελεσίγραφο» του ΣτΕ για την κατεδάφιση των παράνομων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Μπλε Κέδρος

Ωστόσο, η εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη, ετοιμάζεται να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος της απόφαση.

Διαβάστε επίσης: 

Flying Dress Photo: Η ελληνική επιχείρηση με τζίρο 500.000 δολ. στο 4μηνο – Βγάζει φωτογραφίες διακοπών ιδανικές για το instagram

Γιώργος Προκοπίου: Το πολυτελές mega yacht Dream στη Φολέγανδρο

Άλκης Καμπανός: Κανένα ελαφρυντικό στους 12 καταδικασθέντες προτείνει η Εισαγγελέας