• Business

    Δημιουργία τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα προτείνει ο Τσίπρας στην Huawei


    Tη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα και την αδελφοποίηση του πάρκου της Huawei με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο.

    Ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και υποστήριξε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα.

    Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, που ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της εταιρείας -και μάλιστα υπό τον ήχο του Ζορμπά!- σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei, όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G, αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/arpazoun-tchs-ke-tis-trapezes-xeni/58146



    ΣΧΟΛΙΑ