• Business

    Δίκη McMahon(WWE)-Grant: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει διακοπή για έρευνα- Πώς φτάσαμε ως εδώ

    Ο Vince McMahon και η Janel Grant

    Ο Vince McMahon και η Janel Grant


    Μια πρώην υπάλληλος του World Wrestling Entertainment (WWE) συμφώνησε να σταματήσει την αγωγή της κατά του πρώην αφεντικού Vince McMahon κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση διεξάγει τη δική της έρευνα. Η Janel Grant μήνυσε τον ιδρυτή του WWE McMahon και ένα άλλο στέλεχος, ελληνικής καταγωγής, τον John Laurinaitis, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Κονέκτικατ τον Ιανουάριο. Ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ εργαζόταν στα τμήματα νομικών και talent relations της εταιρίας.

    Η απάντηση της Grant

    «Η κυρία Grant συναίνεσε σε ένα αίτημα του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης να αναστείλει την υπόθεσή της κατά του κ. McMahon, του WWE και του κ. Laurinaitis, σύμφωνα με μια εκκρεμή μη δημόσια έρευνα», δήλωσε η Ann Callis, δικηγόρος της Grant σε email που απεστάλη την Πέμπτη,«Θα συνεργαστούμε με όλα τα κατάλληλα επόμενα βήματα».

    Η πλευρά του McMahon

    Ο McMahon έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς. Παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του WWE, TKO Group Holdings Inc., μετά την κατάθεση της αγωγής. «Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι τα στοιχεία θα αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί της κυρίας Γκραντ είναι ψευδείς και η καταγγελία της δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατασκευασμένη, εκδικητική αφήγηση από μια δυσαρεστημένη πρώην σύντροφο», ανέφερε η δικηγόρος του McMahon, Jessica Rosenberg των Kasowitz, Benson Torres, σε δήλωση της μέσω email.

    Η ιστορία έως τώρα

    Ο 78χρονος δισεκατομμυριούχος επιμένει ότι αυτός και η Grant, 43 ετών, είχαν μια συναινετική σχέση που διήρκεσε λίγο λιγότερο από τρία χρόνια και έληξε στις αρχές του 2022. Υποστηρίζει επίσης ότι η Grant του έστειλε μηνύματα με “σεξουαλικά σαφείς εικόνες του εαυτού της” καθώς και μηνύματα που έλεγαν  πως ήταν ερωτευμένη μαζί του και ότι ήθελε να της δώσει ρούχα και δώρα.

    Το αν η Grant ή ο McMahon —ή κανένας από τους δύο— δεν λέει την αλήθεια δεν είναι ακόμη καθορισμένο. Η δίκη, η οποία βρισκόταν ενώπιον του δικαστή Jeffrey Meyer του ομοσπονδιακού περιφερειακού δικαστηρίου του Κονέκτικατ, επικεντρώθηκε σε μια συμφωνία, με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2022, την οποία διαπραγματεύτηκαν οι δικηγόροι των Grant και McMahon. Σε αυτή, η Grant και ο McMahon συμφώνησαν σε ένα κατουσίαν nda(non disclosure agreement) δηλαδή στην εμπιστευτικότητα, την απελευθέρωση αξιώσεων και μια συμφωνία να μην κάνουν μήνυση. Ο McMahon συμφώνησε επίσης να πληρώσει στη Grant 1 εκατομμύριο δολάρια εντός 10 ημερών και να πραγματοποιήσει τέσσερις πρόσθετες πληρωμές ύψους 500.000 δολαρίων που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το 2023, το 2024, το 2025 και το 2026. Η Grant ισχυρίζεται ότι ο McMahon έκανε την πρώτη πληρωμή αλλά όχι τις πρόσθετες.

    Κρίσιμο για την υπόθεση και την αρχική υπερασπιστική γραμμή του McMahon ήταν το τμήμα Χ της συμφωνίας. Αναφέρει ότι «σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφοράς» σχετικά με τη συμφωνία, οι Grant και McMahon συμφωνούν ότι η «μοναδική και αποκλειστική νομική μέθοδος» για την επίλυση της διαφοράς είναι μέσω «δεσμευτικής διαιτησίας». Επομένως, η ενότητα Χ καλύπτει αναμφίβολα «οποιαδήποτε» διαφορά και αποκλείει ένα δικαστήριο να εκδικάσει αξιώσεις που υποβάλλονται από την Grant ή τον McMahon. Θα δούμε κατά πόσο θα ληφθεί υπόψην του δικαστή μετά το πέρα της έρευνας.

    Ακόμη και πριν από τη μήνυση της Grant, ο McMahon βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο σε μια διευθέτηση εσωτερικής έρευνας πριν από δύο χρόνια από το WWE που ανήκε στην τότε Endeavor για πληρωμές εκατομμυρίων σε  χρήματα σε διάφορες γυναίκες με σκοπό την εξαγορά της σιωπής τους, συμπεριλαμβανομένης πλέον και της Grant. Αυτή η έρευνα έκλεισε, αλλά το καλοκαίρι του 2023 το WWE παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν είχαν τελειώσει. Σημειώνοντας ότι «οι σχετικές κυβερνητικές έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη», η εταιρεία αποκάλυψε σε μια κατάθεση της SEC πέρυσι ένα ένταλμα έρευνας είχε εκτελεστεί εναντίον του McMahon και της εταιρείας και είχε επιδοθεί κλήτευση ομοσπονδιακού μεγάλου ενόρκου στον McMahon.

    Ποτε θα συνεχιστεί η Δίκη ;

    Η έρευνα θα είναι για έξι μήνες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την υπόθεση που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι όροι δεν δημοσιοποιήθηκαν. Ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα15,5 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Noval Property: Στα €2,78 η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών – Υπερκάλυψη 2,28 φορές

    Τζο Μπάιντεν: Το Ισραήλ κατέθεσε νέο σχέδιο εκεχειρίας τριών φάσεων – Τι περιλαμβάνει



    ΣΧΟΛΙΑ