ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Περιεχόμενα
Με έντονα φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, η πολύκροτη δίκη της Folli Follie, με την εμφάνιση νομικών εκπροσώπων της νέας διοίκησης, οι οποίοι ζήτησαν να επαναφερθεί το αίτημα αποδέσμευσης των ακινήτων της εταιρείας, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία.
Οι δικηγόροι υπογράμμισαν ότι η εξυγίανση της εταιρείας έχει καθυστερήσει τέσσερα χρόνια, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, δεδομένου ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο.
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ξεκίνησε ξανά την κατάθεσή του από τη βιωματική του πλευρά, θυμούμενος τα χρόνια που μεσολάβησαν πριν ιδρύσει τη Folli Follie.
Από το Μιλάνο και το Παρίσι στο Hollywood
«Με την Καίτη είμαστε παντρεμένοι 57 χρόνια… Ταιριάζαμε όμως και στην αισθητική. Ζήσαμε στο Μιλάνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη…», είπε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ότι κατά την περίοδο που βρίσκονταν στο Παρίσι, μετά την επιτυχία που είχαν γνωρίσει τα δημιουργήματά τους, ένα ζευγάρι τους πλησίασε ρωτώντας τους αν πιστεύουν στο αμερικανικό όνειρο.
Αυτή η συνάντηση είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν ένα μαγαζί στη Νέα Υόρκη και να γνωρίσουν επιτυχία μέσα σε πέντε χρόνια.
«Στην αμερικανική αγορά, στήσαμε μια εταιρία και κάναμε μεγάλη επιτυχία, ειδικά στο μαγαζί στο Hollywood [..] Μας ζητούσαν οι ηθοποιοί να τους φτιάξουμε κοσμήματα. Ακόμη και η Μαντόνα είχε έρθει και της φτιάξαμε σκουλαρίκια για μια συναυλία. Η πιο μεγάλη μας επιτυχία ήταν στο Hollywood».
Πουλώντας αυτό το κατάστημα, όπως δήλωσε ο κατηγορούμενος άνοιξε τη Folli Follie και το 1989 – 1990, η εταιρεία είχε ήδη μαγαζιά στη Γενεύη, το Λονδίνο, το Τόκιο… Ειδικότερα, ο κ. Κουτσολιούτσος υπογράμμισε ότι με το κατάστημα του Λονδίνου διαμόρφωσε μία κατάσταση που είναι γνωστή και διάσημη.
«Τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στην Ασία;»
Η Πρόεδρος του δικαστηρίου, προσπαθώντας να βοηθήσει τον κατηγορούμενο να προχωρήσει την απολογία του, καθώς η αιφνίδια παρουσία των εκπροσώπων της προσωρινής διοίκησης του ομίλου τον αναστάτωσε, του απηύθυνε μερικά ερωτήματα.
«Μέχρι πότε υπήρχε άνθιση στην Ασία; Τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στην Ασία;», ρώτησε η Πρόεδρος τον κατηγορούμενο και εκείνος της απάντησε «Για να σας πω τα αρνητικά, πρέπει πρώτα να σας πω τα θετικά».
Ο κ. Κουτσολιούτσος κατέθεσε ότι «για να φτιάξεις μία μάρκα πρέπει να προβληθείς σε πολλά κανάλια», αναφερόμενος στις σημαντικές δαπάνες που γίνονταν για τον τομέα της επικοινωνίας, με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας. «Δανειζόμουν από δικά μου κεφαλαία και τα έβαζα στην Ασία για να αναπτυχθεί», δήλωσε ο κ. Κουτσολιούτσος.
Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Ωραιοποιήθηκαν τα κέρδη της εταιρείας»
Απαντώντας στην ερώτηση της έδρας σε ποια χρονική περίοδο άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στο 2009. «Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή, το 2008-2009 μιλάμε. Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα», είπε κάνοντας λόγο για 700 εκατομμύρια πιστοποιημένα έξοδα, τα οποία υπερέβαιναν τα έσοδα της εταιρείας.
Επιπλέον, ο κ. Κουτσολιούτσος τόνισε ότι δεν ήθελε να μειώσει τον αριθμό τον καταστημάτων στην Ασία για να μη δημιουργηθεί αρνητική εικόνα για την εταιρεία και τον ίδιο, δηλώνοντας ακολούθως ότι «ωραιοποιήθηκαν τα κέρδη της εταιρείας».
«Ποιος τα ωραιοποίησε; Τι σας είπε και με ποιο τρόπο έγινε η ωραιοποίηση;», ρώτησε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι υπήρχαν δύο εταιρείες οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, η Vitex και η Fenlane, που ήταν ιδιοκτησία της Folli Follie (2014-2015), οι οποίες είχαν κέρδη, αλλά δεν ήταν ενοποιημένες με τον όμιλο, με αποτέλεσμα όλα τα κέρδη των πωλήσεων να μένουν σε αυτές. Ο κ. Κουτσολιούτσος είπε ότι αντιστοίχως το 2016 – 2017, ιδρύθηκαν οι εταιρείες Business Development, που διοικείτο από τον Tonio Law και η FF Holdings, που την διοικούσε ο Ιωάννης Μπεγιέτης.
«Στις 10/5/2018 έβαλα στην εταιρεία 6 εκατομμύρια…», ανέφερε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε ότι η εταιρεία στην Ελλάδα και στην Ασία ήταν υγιής.
«Αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Όλοι οι κόποι μου, 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω σε κανέναν. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά. Αισθάνομαι άσχημα για τα στελέχη και τους μικρούς επενδυτές. Τα μεγάλα funds μέτοχοι της εταιρείας ήταν όλοι κερδισμένοι. Δεν έχω χρήματα, αλλά δεν έχω και χρέη», ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.
«Για το συμβάν στο Χονγκ Κονγκ, δεν υπάρχει κανείς να έρθει…»
Συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κουτσολιούτσου, έπειτα από μία ολιγόλεπτη διακοπή κατέθεσε αίτημα διακοπής της δίκης για την επόμενη ημέρα, για να μπορέσει ο κατηγορούμενος να ανασυγκροτηθεί, καθώς ταράχτηκε από την εμφάνιση των εκπροσώπων της προσωρινής διοίκησης.
«Ο κ. Κουτσολιούτσος έχει αγωνία για την υστεροφημία του, τους συνεργάτες του. Είναι 82 χρονών. Δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Δώστε του την ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί. Αναστατώθηκε με την παρουσία των νομικών συμβούλων της προσωρινής διοίκησης», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης χαρακτηρίζοντας τη νέα διοίκηση ως «αυτούς που ξεκοκκαλίζουν την εταιρεία».
«Το παιδί μου ήταν αυτή η εταιρεία […] Για το συμβάν στο Χονγκ Κονγκ, δεν υπάρχει κανείς να έρθει…», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου. Η απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παρουσίαση του νέου Skoda Elroq
- Αριστείδης Πίττας: Η EuroDry ενισχύει τον στόλο της με δύο σύγχρονα ultramax
- Θεοδωρικάκος, ενόψει Black Friday: Ελέγχονται πάνω από 100 μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων – Αφορούν πάνω από 10.000 κωδικούς»
- Ερώτηση στη Βουλή για την αύξηση 10% στα δημοτικά τέλη στο Δήμο Αθηναίων