• Business

    Δίκη Folli Follie: Ο εκπρόσωπος της Alpha Bank ζήτησε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και 3 ακόμα κατηγορουμένων

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ολοκληρώθηκαν χθες, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη της Folli Follie, με την αγόρευση του συνηγόρου της Alpha Τράπεζας.

    Ο εκπρόσωπος της Alpha Τράπεζας ενστερνίστηκε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση όσον αφορά στο αδίκημα της πλαστογραφίας, στο οποίο αναφερόταν και η αγόρευσή του. Ωστόσο, επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, αλλά και της Ειρήνης Νιώτη ως συμμέτοχης και συνεργού στο αδίκημα, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός ότι έστειλε στον Ιωάννη Μπεγιέτη και τον Tonio Law το επιστολόχαρτο με το τραπεζικό λογότυπο και το extrait, δείχνει ότι συμμετείχε στην κατάρτιση της πλαστογραφίας.

    Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Alpha Τράπεζας εισηγήθηκε και την ενοχή του Κωνσταντίνου Στελλούδη, παιδικού φίλου του Ιωάννη Μπεγιέτη, ισχυριζόμενος ότι δε μπορεί ο φάκελος που καθ’ υπόδειξη του Ιωάννη Μπεγιέτη απέστειλε στην Ασία να έχει αποστολέα την Alpha Τράπεζα και να μην έχει υποψιαστεί ότι κάτι συμβαίνει.

    Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της πρότασής της στις 17 Μαΐου, ανέφερε ότι ο Ιωάννης Μπεγιέτης, οικονομικός διευθυντής του υπο-ομίλου της Ασίας ενεργούσε από κοινού με τον Τόνιο Λο και συνυπέγραφε μαζί με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο τις οικονομικές καταστάσεις. Αναφορικά με την Κένις Τσο και άγνωστο υπάλληλο του λογιστηρίου της Ασίας υποστήριξε ότι έστελνε τα αρχεία excel για τα πλαστά bank statements των Μπεγιέτη και Τόνιο Λο, οι οποίοι με τη σειρά τους προχωρούσαν στην παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που λάμβαναν. Η εισαγγελέας τόνισε για την Ειρήνη Νιώτη ότι έστειλε κενό έγγραφο στον Μπεγιέτη το 2012 και το 2013 έστειλε στον Τόνιο Λο μήνυμα για τα ταμειακά διαθέσιμα. Επομένως, πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του Ιωάννη Μπεγιέτη για το αδίκημα της πλαστογραφίας και την αθώωση της Ειρήνης Νιώτη, όπως και του Κωνσταντίνου Στελλούδη λόγω αμφιβολιών.

    Εκπρόσωπος Γιώργου Αλαβάνου: «Δε μπορούσε να καταλάβει ούτε να υποψιαστεί τι συνέβαινε»

    Με την αγόρευση του εκπροσώπου της Alpha Τράπεζας ολοκληρωθήκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και ξεκίνησε ο κύκλος αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

    Ο εκπρόσωπος του Γιώργου Αλαβάνου, πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου της Folli Follie Ελλάδας, ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του έχε καταστραφεί από το σκάνδαλο της Folli Follie, ενώ αναφέρθηκε και στα εξοντωτικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και είναι αδύνατον να πληρωθούν. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο κ. Αλαβάνος είναι αθώος καθώς από τη θέση που κατείχε στην εταιρεία και με βάση τις αρμοδιότητές του, δε θα μπορούσε να καταλάβει ούτε να υποψιαστεί ότι γινόταν παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων.

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του κ. Αλαβάνου υποστήριξε ότι η ζωή του εντολέα του έχει καταστραφεί από το ξέσπασμα του σκανδάλου κι έπειτα και έχει ταλαιπωρηθεί όπως και τα υπόλοιπα στελέχη που  βρίσκονται μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

    Η δίκη της Folli Follie θα συνεχιστεί στις 5 Ιουνίου 2024 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης:
    Δίκη Folli Follie: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδυτές εκφράζουν τις αντιθέσεις τους με την εισαγγελική πρόταση

    Malpractice: Πόσο κοστίζει να ζεις;

    Folli Follie: Νέο αίτημα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων – Ξεσπούν οι δικηγόροι της οικογένειας Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ