• Business

    Δίκη Folli Follie – Μάρτυρας «καρφώνει» τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: «Ηξερε τι γίνεται στην Ασία. Ζήτησε συγγνώμη που έμπλεξε κόσμο»

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Μια νέα μαρτυρία ρίχνει ακόμα περισσότερο φως στην πολύκροτη δίκη της Folli Follie, για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα από την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

    Ο κ. Κωνσταντίνος Πάσχος, μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Μανώλη Ζαχαρίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Folli Follie, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι κατά τη διάρκεια μίας συζήτησής του με τον κ. Ζαχαρίου, ο δεύτερος του εκμυστηρεύτηκε ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήξερε τι γίνεται στην Ασία και ζήτησε «συγγνώμη που έμπλεξε τόσο κόσμο».

    Πιο συγκεκριμένα, δύο μάρτυρες εξετάστηκαν χθες στη δίκη της Folli Follie: ο κ. Κωνσταντίνος Πάσχος, οικονομικός διευθυντής της Notos και ο κ. Γεώργιος Ιγνατίου, πρώην υπάλληλος λογιστηρίου στη Folli Follie.

    Υπέγραψε θεωρώντας πως όλα είναι εντάξει

    Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Πάσχος, η γνωριμία του με τον κ. Ζαχαρίου χρονολογείται από το 1990, όταν δούλευαν μαζί σε άλλη εταιρεία, όπου ο κ. Ζαχαρίου είχε αναλάβει χρέη εμπορικού διευθυντή. Ο κ. Πάσχος ανέφερε μεταξύ άλλων για τον κατηγορούμενο, ότι στη Folli Follie οργάνωνε το εμπορικό κομμάτι στον τομέα των ρούχων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις ως μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. Ωστόσο, ο μάρτυρας έριξε το «βάρος» της ευθύνης της υπογραφής των οικονομικών καταστάσεων στον πρώην Οικονομικό διευθυντή της εταιρείας κ. Φραντζέσκο Γρατσώνη, αφού βέβαια τις έχει δει ορκωτός λογιστής. «Θεωρώντας ως εμπορικός διευθυντής ότι όλα είναι εντάξει, υπέγραψε», ανέφερε ο μάρτυρας.

    Στη συνέχεια, ο κ. Πάσχος ανέφερε από όσα γνώριζε, ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε όλη τη διεύθυνση της Ασίας και ο κ. Ζαχαρίου δεν είχε καμία σχέση με τη θυγατρική, καθώς δεν υπήρχαν καταστήματα ρουχισμού και δεν υπήρχε και ο αντίστοιχος τζίρος.

    Η «συγγνώμη» του Δημήτρη Κουτσολιούτσου

    Ρωτώντας η εισαγγελέας τον μάρτυρα αν γνώριζε μήπως ο κ. Ζαχαρίου είχε κάποια επικοινωνία με τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά υποδεικνύοντας ότι ο κ. Ζαχαρίου είχε αναφέρει σε συζήτησή τους ότι «ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος του είπε ότι αυτός φταίει και ζήτησε ‘’συγγνώμη’’ που έμπλεξε τόσο κόσμο». Στη συνέχεια, ο κ. Πάσχος υποστήριξε ότι ο κ. Ζαχαρίου του είχε αναφέρει πως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήξερε τι γίνεται στην Ασία.

    Η ευρωστία της εταιρείας

    Χαρούμενος για την εργασία του στη Folli Follie, μία εταιρεία με οικονομική ευρωστία, δήλωσε ο κ. Γεώργιος Ιγνατίου, μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Γεωργίου Αλαβάνου, πρώην προϊσταμένου λογιστηρίου της εταιρείας.

    O κ. Ιγνατίου εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας από το 2003-2017. Ο μάρτυρας εξήγησε ότι το φόρτο εργασίας ήταν μεγάλο, αλλά οι έντεκα υπάλληλοι που εργάζονταν στο λογιστήριο κατάφερναν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές εργασίες. Στη συνέχεια, ο κ. Ιγνατίου ανέφερε ότι ο κ. Αλαβάνος ασχολείτο κυρίως με τη μητρική εταιρεία και ότι με τον όμιλο ασχολείτο όταν γινόταν η ενοποίηση των οικονομικών καταστάσεων δύο φορές τον χρόνο, με τη βοήθεια τριών υπαλλήλων του λογιστηρίου. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, ο κ. Ιγνατίου είπε ότι δεν ήξερε αν ο κ. Αλαβάνος έκανε περαιτέρω ελέγχους για την Ασία. Ωστόσο, όλες οι θυγατρικές περνούσαν τα στοιχεία τους σε μία κοινή πλατφόρμα.

    Αναφορικά με τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου, ο κ. Ιγνατίου χαρακτήρισε τον κ. Αλαβάνο τίμιο και είπε ότι είχε καλή συνεργασία με το προσωπικό.

    Η δίκη της Folli Follie θα συνεχιστεί στις 21 Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεχιστεί και η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

    Διαβάστε επίσης:
    Δίκη Folli Follie: Η ηθική οικογένεια των Κουτσολιούτσων- Φταίνε μόνο οι άλλοι

    Δίκη Folli Follie: «Για όλα φταίνε οι ορκωτοί της Ασίας», υποστηρίζει η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Δίκη Folli Follie: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

     



    ΣΧΟΛΙΑ