• Business

    Δίκη Folli Follie: Δεσμευμένη παραμένει η περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της FF

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Δεσμευμένη θα παραμείνει η κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της Folli Follie καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προέχει η αποζημίωση των παθόντων που συμμετείχαν σε αυτή τη δίκη (μικρομέτοχοι, ΕΦΚΑ, Alfa Bank “υπερταμείο”).

    Ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών απέρριψε το σχετικό αίτημα της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας , διατηρώντας δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και της FF.

    Η αυλαία στην πολύκροτη δίκη έπεσε με την εκφώνηση αυτής της απόφασης.

    Το θέμα της αποδέσμευσης ακινήτων και λογαριασμών έθεσε η προσωρινή διοίκηση τονίζοντας ότι “είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της εξυγίανσης της εταιρείας”.

    Η υπεράσπιση ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αποδοθούν τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχέια καθώς θεωρούνται προϊόντα εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και επομένως πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς δέσμευσης για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

    Οι συνήγοροι έκαναν λόγο για “μια εταιρία που ακόμη παράγει πλούτο” και υποστήριξαν ότι η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie “υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης θέλει να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα.

    Το κομμάτι αυτό που παράγει πλούτο και είναι ακόμα υγιές το άφησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Αυτό το υγιές κομμάτι η προσωρινή διοίκηση θέλει να το απομειώσει.

    Τα ακίνητα είναι δεσμευμένα ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος .Αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν ” ανέφερε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συνήγορος του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δίκη Folli Follie: Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Στο σπίτι τους θα εκτίσουν τις ποινές τους ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου

    Δίκη Folli Follie: Βαριές ποινές για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Δίκη Folli Follie: Tι ελαφρυντικά αποφάσισε η έδρα για την οικογένεια Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ