• Business

    Δίκη Folli Follie: Αρχίζουν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής – Τι αναφέρουν κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Ήπια» χαρακτηρίζει -σύμφωνα με πληροφορίες- η Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς την εισαγγελική πρόταση στην πολύκροτη δίκη της Folli Follie, που συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 29 Μάϊου 2024.

    Στη δικάσιμο της 17ης Μαΐου, η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε έκπληξη, καθώς πρότεινε την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων, όπως παρουσιάσαμε αναλυτικά σε ρεπορτάζ πριν από μερικές ημέρες.

    Πλέον, μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελέως, ξεκινούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας, με πρώτους τους εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως ανέφεραν αποκλειστικά στο mononews.gr κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πιθανολογείται ότι θα ζητηθεί η ενοχή περισσότερων κατηγορουμένων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να κρατήσει την ίδια γραμμή που θα ακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης και σε ποινικό επίπεδο.

    «Μας μοιάζει δύσκολο να διαφοροποιηθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ποινικό επίπεδο από τη γραμμή που ακολουθούσε σε επίπεδο διοικητικών κυρώσεων ως προς τις ευθύνες των κατηγορουμένων», υπογράμμισαν οι κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Η πρόταση της εισαγγελέως

    Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, του Ιωάννη Μπεγιέτη και της Ειρήνης Νιώτης.

    Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, το έγκλημα της απάτης και την κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας, ενώ πρότεινε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία, τη χειραγώγηση της αγοράς και τη νομιμοποίηση εσόδων, όχι κατ’ επάγγελμα και όχι για όλα τα ποσά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

    Για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο πρότεινε την αθώωσή του για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, την ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία από κοινού και την απάτη από κοινού, ενώ πρότεινε την ενοχή του για τη χειραγώγηση της αγοράς και τη νομιμοποίηση εσόδων, όχι κατ’ επάγγελμα.

    Για την  Ειρήνη Νιώτη, πρότεινε την αθώωσή της για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, το έγκλημα της απάτης και της πλαστογραφίας και την ενοχή της για συνέργεια τόσο στη χειραγώγηση αγοράς όσο και της νομιμοποίησης εσόδων.

    Όσον αφορά τον Ιωάννη Μπεγιέτη, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και την άμεση συνέργεια στην απάτη και τη νομιμοποίηση εσόδων. Ενώ προτείνει την ενοχή του για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της χειραγώγησης της αγοράς.

    Παράλληλα, η εισαγγελέας απάλλαξε την Καίτη Κουτσολιούτσου για όλες τις πράξεις, όπως επίσης τον Εμμανουήλ Ζαχαρίου, τον Φραγκίσκο Γρατσώνη, τον Γιώργο Αλαβάνο, τον Γιώργο Βαρθαλίτη και τη Χρυσούλα Τσακαλογιάννη και πρότεινε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Κωνσταντίνου Στελλούδη.

    Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: Τι πρότεινε η εισαγγελέας για τους κατηγορουμένους

    Folli Follie: Νέο αίτημα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων – Ξεσπούν οι δικηγόροι της οικογένειας Κουτσολιούτσου

    Folli Follie: Στα χέρια των δικαστών η τύχη των Κουτσολιούτσων – Η εισαγγελική πρόταση και οι ποινές για τα αδικήματα

     



    ΣΧΟΛΙΑ