• Business

    Διαμαρτυρία του Νίκου Παπαγεωργίου για τις εκλογές στο ΕΒΕΠ

    • NewsRoom


    «Εκλογικό πραξικόπημα» στα 120 χρόνια ιστορίας του ΕΒΕΠ, με «ενορχηστρωτή» την σημερινή Διοίκηση του ΕΒΕΠ και τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Βασίλη Κορκίδη, κατήγγειλε ο Νίκος Παπαγεωργίου ως επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ-ΕΒΕΠ», ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ΕΒΕΠ 18, 19 και 20 Νοεμβρίου 2024.

    Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παπαγεωργίου, Περιφερειακός Σύμβουλος από το 2019 και Αντιπρόεδρος του ΕΕΠ από το 2018 έως το 2024, τον περασμένο Αύγουστο παραιτήθηκε από την Προεδρεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» της Περιφέρειας Αττικής, μετά από 4 χρόνια, για να ηγηθεί μια νέας παράταξης επιχειρηματιών του Πειραιά, των Νησιών του Αργοσαρωνικού, όλης της Δυτικής Αττικής και της Λαυρεωτικής στο ΕΒΕΠ.

    Μαζί με καταξιωμένους επιχειρηματίες, αποφασισμένους να δουλέψουν αποκλειστικά για τα συμφέροντα των Μελών του ΕΒΕΠ, σε μια κρίσιμη περίοδο για την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, συγκρότησαν την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ-ΕΒΕΠ» με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο 116 υποψηφίων, την ώρα που ο νύν Πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης υπέβαλε ψηφοδέλτιο με 95 υποψηφίους συμβούλους.

    Την 18η Οκτωβρίου 2024 και ώρα 13:40 ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, όπως καταγγέλεται, προσήλθε στο ΕΒΕΠ με σκοπό να υποβάλει τα σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο.

    Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΒΕΠ αρνήθηκαν να παραλάβουν άμεσα την υποψηφιότητα με διάφορες προφάσεις.

    Η εν γένει συμπεριφορά τους οδηγούσε την παράταξη του κ. Παπαγεωργίου σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αναβλητικότητα, ροκανίζοντας το χρόνο της καταθέσεως.

    Παρά το γεγονός ότι τόσο ο κ. Παπαγεωργίου, όσο και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ζητούσαν από τη γραμματεία να προβεί άμεσα στην πρωτοκόλληση της αιτήσεως, η γραμματεία αρνούνταν να το πράξει.

    Επέδειξαν κατά παράβαση του καθήκοντός τους ολιγωρία, αναβλητικότητα και οδηγούσαν μεθοδευμένα καθ’ υπόδειξη της διοικήσεως, στην κατάθεση της αιτήσεως υποψηφιότητας πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου.

    Τονιστέο, ότι κατά την ολοκλήρωση της πρωτοκόλλησης εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας κ. Μαρκομιχάλης, ο οποίος υπέδειξε στους υπαλλήλους να χαρακτηρίσουν την αίτηση υποψηφιότητας εκπρόθεσμη, κατά παράβαση καθήκοντος και αντιποιούμενοι τις αρμοδιότητες της αρμόδιας εκλογικής επιτροπής.

    Κύριος σκοπός τους αποδεδειγμένα ήταν και είναι να «πετύχουν» να μην υπάρχει δεύτερος συνδυασμός στις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

    Η χρονοκαθυστέρηση και η αναβλητικότητα που επέδειξαν οι υπάλληλοι του ΕΒΕΠ (οι οποίοι βρίσκονται υπό το διευθυντικό δικαίωμα της διοικήσεως) είχε ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση της τάχα εκπρόθεσμης κατάθεσης.

    Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε σχετικά «εύλογα μου δημιουργείται η πεποίθηση ότι οι υπάλληλοι κινήθηκαν υπό τις οδηγίες της διοίκησης καθώς έλαβε γνώση του όγκου των υποψηφιοτήτων της παρατάξεώς μας, οι οποίες ήταν σαφώς περισσότερες από τις υποψηφιότητες της παράταξης του νυν προέδρου και υποψηφίου.

    Τέτοιες πρακτικές πιστεύω ότι είναι αήθης διότι υποβαθμίζουν και ακυρώνουν το κύρος της επιμελητηριακής μας κοινότητας και του θεσμικού ρόλου του θεσμού των επιμελητηρίων.

    Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι πρωτιές έχουν αξία όταν υπάρχει ανταγωνισμός. Εύχομαι την αξία της ανταγωνιστικής πρωτιάς να την γνωρίζει και ο κ. Κορκίδης παρότι έχει μάθει να βγαίνει πρώτος όταν τρέχει μόνος του».

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου «οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΒΕΠ και ο Γραμματέας του ΕΒΕΠ κ. Δημήτρης Μαρκομιχάλης, ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της υποψηφιότητας με την έκδοση των σχετικών παράβολων, αξίας 50€ για κάθε έναν και κάθε μία εκ των 116 υποψηφίων συμβούλων, εισπράττοντας συνολικά το ποσό των 5.800€.

    Αφού η υπηρεσία εξέδωσε τα παράβολα και αναμένοντας εν συνεχεία να παραλάβουν και να πρωτοκολλήσουν τους φακέλους των υποψηφίων, που ολοκληρώθηκαν στις 16:00, μας ενημέρωσαν ότι η υποψηφιότητα είναι εκπρόθεσμη εφόσον έπρεπε να πρωτοκολληθεί έως τις 15:00».

    Στην συνέχεια όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου «προσπάθησα επανειλημμένα να μεταπείσω τόσο τους υπαλλήλους όσο τον Γραμματέα του ΔΣ, να χαρακτηρίσουν εμπρόθεσμη την υποψηφιότητα εφόσον, το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν την διαδικασία μία ώρα μετά την 15:00 αυτό είναι ευθύνη της υπηρεσίας εφόσον παράλληλα με την έκδοση των παράβολων από μέρους τους έπρεπε να τρέχουν και την παραλαβή των φακέλων και όχι να περιμένουν κωλυσιεργώντας να τελειώσουν τα παράβολα και μετά να αρχίσει η πρωτοκόλληση των φακέλων».

    Παρότι στη συνέχεια ο κ. Παπαγεωργίου τους ενημέρωσε ότι θα προβεί σε μήνυση και για να προστατεύσει την νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας αλλά και τα νόμιμα δικαιώματά 116 υποψηφίων του ενιαίου ψηφοδελτίου «ΔΥΝΑΜΗ-ΕΒΕΠ», αλλά και όταν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και παρά τις παρακλήσεις του ενώπιον του αστυνομικού διευθυντή να χαρακτηρίσουν εμπρόθεσμη την διαδικασία παραλαβής της υποψηφιότητας του ψηφοδελτίου «συνέχισαν να αρνούνται και να παραμένουν αμετακίνητοι στην θέση τους, με αποτέλεσμα να υποβάλλω μήνυση, ζητώντας την ποινική δίωξη των αναφερόμενων στην μήνυση υπαλλήλων αλλά και παντός τρίτου υπευθύνου».

    Ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου ενημέρωσε με σχετικές επιστολές υπογράμμισε την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και τον Υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο «ώστε να λάβουν όλα τα νόμιμα μέτρα για την συμμετοχή του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ-ΕΒΕΠ» στην εκλογική αναμέτρηση» ενώ ζήτησε από τα Μέλη του ΕΒΕΠ «να συμμετέχουν στις εκλογές επιλέγοντας την πρότασή μας με στόχο την ανάδειξη ενός Διοικητικού Συμβούλιου και ενός Προέδρου, πρώτου μεταξύ ίσων, που θα δώσει την μάχη των πράξεων και των αποτελεσμάτων υπέρ της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, υπέρ των Μελών του ΕΒΕΠ γιατί χορτάσαμε 11 χρόνια τη μάχη των εντυπώσεων και της προσωπικής προβολής, εις βάρος των συμφερόντων των μελών μας, εις βάρος των μαχών που δεν δόθηκαν και αυτών που χάθηκαν».

    Διαβάστε επίσης:

    HSBC: Ριζική αναδιάρθρωση από τον νέο CEO – Πιο απλή και ευέλικτη η δομή της τράπεζας

    Το Nobu στο Maui: Μια vέα εποχή γαστρονομικής πολυτέλειας

    Ο όμιλος Γκριμάλντι συνδέει την Τεργέστη με το Amparli της Τουρκίας με ενδιάμεσο λιμάνι την Πάτρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ