• Business

    Διαμάχη Viva – SoftOne – Entersoft: Δικαστικό μπλόκο στον Καρώνη

    Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής της Viva Wallet

    Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής της Viva Wallet


    Υπέρ των εταιρειών SoftOne-Entersoft απεφάνθη η δικαιοσύνη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr η δικαστής έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς τους ισχυρισμούς των δύο εταιρειών πληροφορικής, απορρίπτοντας εκείνους της Viva.

    H Viva πριν μερικές ημέρες είχε κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των δύο εταιριών, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου οι SoftOne και Entersoft να σταματήσουν την πρακτική που ακολουθούν αναφορικά με τις χρεώσεις , η οποία όμως απορρίφθηκε, δικαιώνοντας ουσιαστικά την πλευρά των δύο εταιρειών.

    Η διαμάχη ξεκίνησε πριν περίπου 15 ημέρες με την αποστολή του πρώτου εξωδίκου από την πλευρά της Viva προς τις SoftOne και Entersoft όπου κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από πελάτες της που ανέφεραν ότι οι δύο εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού τους χρέωναν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση των εφαρμογών τους με το POS της Viva αλλά δεν υπήρχε χρέωση για τη διασύνδεση με τα τερματικά των Wordline και epay. Και η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την άποψη της Viva, είχε ουσιαστικά ως αποτέλεσμα πελάτες της να μετακινηθούν προς τις Worldline και epay.

    Σημειωτέον πως η SoftOne έχει εμπορικές συνεργασίες τόσο με τη Wordline και τη EPAY, ενώ η Entersoft μόνο με τη δεύτερη.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΑΔΕ: Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής για υπόθεση διαφθοράς στην Κέρκυρα



    ΣΧΟΛΙΑ