• Business

    Dialectica: Η startup με έξι ορόφους στον Πύργο του Πειραιά, τα κέρδη και το όνειρο του Nasdaq

    Γιώργος Τσαρούχας, co-founder και CEO της Dialectica


    Το startup οικοσύστημα στην Ελλάδα αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ μερικές από τις ελληνικές νεοφυείς εταιρείες κάνουν άλματα προόδου, σημειώνοντας ιδιαίτερα μεγάλους τζίρους ενώ αναπτύσσουν τις υπηρεσίες τους και στο εξωτερικό.

    Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Dialectica, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 9 χρόνια, από τους Γιώργο Τσαρούχα και Frederick Corkett, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και έφτασε σήμερα να αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, καθώς μπήκε στη σχετική λίστα των Financial Times για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2023.

    Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας αναδείχθηκε «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας» στο πλαίσιο του διαγωνισμού της EY, «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023, με τον ίδιο να σχολιάζει ότι η καινοτομία είναι στο DNA της εταιρείας και σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια και το ταλέντο των 1000 εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της επιτυχίας της».

    Η εγκατάσταση στον Πύργο Πειραιά

    Πλήρως μισθωμένος εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες ο Πύργος Πειραιά, έχοντας μάλιστα προσκεκλημένους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, αλλά και του επιχειρείν.

    Η Dialectica ήταν μάλιστα η πρώτη εταιρεία που πριν 2 χρόνια μίσθωσε 6 από τους συνολικά 22 ορόφους του Piraeus Tower (περίπου 6.210 τ.μ. από τον 9ο μέχρι τον 14ο) διατηρώντας option για ακόμα τρεις.

    Η μεταφορά των εργαζόμενων στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας , αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του Ιούλιου 2024, ενώ υπάρχουν σκέψεις για επέκταση και σε περισσότερους ορόφους. Πρόκειται για μία επένδυση που αποδεικνύει τη δυναμική της Dialectica, η οποία απασχολεί σήμερα πάνω από 1.100 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 650 από αυτούς να έχουν ως βάση τη χώρα μας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, στόχος της εταιρείας είναι να απασχολεί 1.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα.

    Ποια είναι η Dialectica

    Η Dialectica δραστηριοποιείται στον χώρο της βελτιστοποίησης επιχειρηματικών αποφάσεων παρέχοντας υπηρεσίες σε πελάτες σε 50 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις κορυφαίες επενδυτικές και συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συλλέγουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και γνώσεις αγοράς από ειδικούς σε διάφορους τομείς και αγορές.

    Ξεκίνησε το 2016 και είναι μια εταιρεία τεχνολογίας και παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών και δεδομένων. Προσφέρει βοήθεια σε επενδυτές και εταιρείες να παίρνουν υψηλής ποιότητας επιχειρηματικές αποφάσεις, η startup του κ. Τσαρούχα συνδέει τους πελάτες της που αναζητούν πληροφορίες σε διάφορους τομείς και αγορές.

    Πλέον διαθέτει μια data base με μισό εκατομμύριο experts, η οποία διαρκώς διευρύνεται. Το αντικείμενο της Dialectica είναι το Business Intelligence, κομμάτι της αγοράς του Knowlendge Brokering (υπηρεσίες παροχής πρωτογενούς έρευνας), μια αγορά η οποία το 2021 είχε αξία της τάξης των 2 δις.δολ., η οποία «τρέχει» με 15-20% ανάπτυξη ετησίως.

    Τα τελευταία πέντε χρόνια η Dialectica αναπτύσσεται με ρυθμό 100% ετησίως και είναι κερδοφόρα με τζίρο τo 2021 στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το 2023 αναμένεται αύξηση τζίρου άνω του 40%.

    Το 2022, η εταιρεία λάνσαρε επίσης ένα νέο προϊόν, τα B2B Surveys, που δίνουν τη δυνατότητα σε συμβουλευτικές και επενδυτικές εταιρείες καθώς και σε μεγάλες επιχειρήσεις να αντλήσουν μεγαλύτερο όγκο real-time πληροφοριών από ειδικούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ συμμετείχε και στο Digital Transformation in Greece Report 2023/24 που καταγράφει τις απόψεις στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας που έχουν μπει στη ναυτιλία

    Αυτές είναι οι ελληνικές startup που «κατέκτησαν» τις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ