Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Deutsche Telekom: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών ύψους έως και 2 δισ. ευρώ

Timotheus Höttges, Chief Executive Officer (CEO) Deutsche Telekom AG

Timotheus Höttges, CEO Deutsche Telekom

Η Deutsche Telekom, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός φορέας της Ευρώπης, δήλωσε ότι θα προτείνει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισ. ευρώ (2,2 δισ. δολάρια) για το 2025 και θα αυξήσει το μέρισμά της.

Η γερμανική εταιρεία θα προτείνει μέρισμα 90 σεντς ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2024, από 77 σεντς πέρυσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Η καταβολή του μερίσματος υπόκειται στην έγκριση των μετόχων.

Η Deutsche Telekom υπεραποδίδει σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη, επωφελούμενη από την αύξηση των συνδρομητών της T-Mobile US Inc. όπου η εταιρεία κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο.

Την Πέμπτη δήλωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον μετρητά της για να συνεχίσει να αυξάνει τη συμμετοχή της στον αμερικανικό τηλεφωνικό φορέα ή να επαναγοράσει μετοχές.

«Τα τελευταία χρόνια, η στρατηγική μας, μας έχει καταστήσει το αδιαμφισβήτητο νούμερο ένα στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges.

«Έχουμε επιτύχει ή και ξεπεράσει σχεδόν όλους τους στόχους μας και πλέον έχουμε αξία περισσότερη από το σύνολο των ομολόγων μας στην ήπειρό μας».

Ο Hoettges δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει περισσότερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στις λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών του και θα επιδιώξει να μειώσει τον όγκο των κλήσεων με προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης σε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία messenger με υποστήριξη AI.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ετήσια αύξηση των καθαρών εσόδων και των εσόδων από υπηρεσίες αναμένεται να φτάσει περίπου το 4% μέχρι το 2027. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων και μετά από μισθώσεις πρόκειται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 4% έως 6% ετησίως.

Η μετοχή της Deutsche Telekom αυξήθηκε στα 26,75 ευρώ στη συνεδρίαση της Φρανκφούρτης την Τετάρτη. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει άνοδο περίπου 23%.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Αγκομαχά η «ατμομηχανή της Ευρώπης» – Προς νέα συρρίκνωση η οικονομία

Google: Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο διάσπασης του ομίλου

Temu: To τηλεκοντρόλ των 4 δολαρίων που «χτυπάει» την Amazon