Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Deutsche Telekom: Κέρδισε δικαστική διαμάχη με την Κομισιόν – Γιατί θα λάβει αποζημίωση 1,8 εκατ. ευρώ

Ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges

12.10.2022 Bonn Deutsche Telekom Zentrale Sustainability Day 2022

Δικαιώθηκε τελικά η Deutsche Telekom, σε μια δικαστική διαμάχη εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει τώρα να καταβάλει αποζημίωση στην γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για μη καταβληθέντες τόκους υπερημερίας.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο επιδίκασε στη Deutsche Telekom αποζημίωση ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, προς αποκατάσταση της ζημίας την οποία υπέστη, λόγω της άρνησης της Κομισιόν να της καταβάλει τόκους υπερημερίας επί του ποσού του προστίμου το οποίο η Deutsche Telekom κατέβαλε αχρεωστήτως, στο πλαίσιο παράβασης των κανόνων του ανταγωνισμού.

Το Δικαστήριο της ΕΕ υποστήριξε την Τρίτη μια προηγούμενη απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου του μπλοκ, το οποίο επιδίκασε στην εταιρεία το ποσό της αποζημίωσης, διαπιστώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε να καταβάλει τους τόκους.

Το έγγραφο του δικαστηρίου, αναφέρει ότι με απόφαση της 15ης Οκτωβρίου 2014, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε στην εταιρία Deutsche Telekom πρόστιμο ύψους 31.070.000 ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των σλοβάκικων ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Κατόπιν προσφυγής, το πρωτοδικείο της ΕΕ, μείωσε το πρόστιμο κατά περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο η Deutsche Telekom έχει αποπληρώσει.

Ωστόσο, προέκυψε μια διαφωνία σχετικά με την άρνηση της Επιτροπής να επιστρέψει τους τόκους για το ακυρωμένο μέρος του προστίμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων, το πρόστιμο για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων, μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 10% του παγκόσμιου τζίρου μίας επιχείρησης.

Η Deutsche Telekom (που ελέγχει το 51% της Slovak Telekom και για αυτό θεωρήθηκε υπόλογη) είχε το 2013 τζίρο 60 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Telekom: Γιατί το γερμανικό κράτος πουλάει 110 εκατ. μετοχές της

Deutsche Telekom: Προβλέπει αύξηση κερδών κατά 6% για το 2024

Deutsche Telekom – ΟΤΕ: «Συμφωνήθηκε» η πώληση της Telekom Romania Mobile