Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Deutsche Telekom: Αύξηση 4,3% στα καθαρά κέρδη β’ τρίμηνο – Αναβάθμισε το guidance

Timotheus Höttges, Chief Executive Officer (CEO) Deutsche Telekom AG

Timotheus Höttges, CEO Deutsche Telekom

Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Deutsche Telekom ανακοίνωσε αύξηση σχεδόν 8% στα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ειδικότερα, ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη (EBITDA AL) στα 10,8 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο, αυξημένα κατά 7,8% από ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν στα 10,7 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν 4,3% στα 28,4 δισ. ευρώ, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές μετά από μισθώσεις σημείωσαν άλμα 48,5% στα 5,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές μετά από μισθώσεις για το έτος στα 19 δισ. ευρώ από 18,9 δισ. ευρώ.

“Όλες οι δραστηριότητες μας έχουν καλές επιδόσεις”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges. “Τρίμηνο με τρίμηνο βλέπουμε την στρατηγική μας να αποδίδει”.

 Διαβάστε επίσης

Φυσικό αέριο: Σε επίπεδο ρεκόρ παραμένουν οι τιμές στην Ευρώπη

Τράπεζα Κύπρου: Καθαρά κέρδη 270 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο – Επιστρέφει στο ΧΑ

Ideal Holdings: Εκτίναξη εσόδων κατά 269% στα 184,9 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο