• Business

    Deutsche Bank για ΟΤΕ: Θετική η εξέλιξη η συμφωνία με τη Nova για τη συνδρομητική τηλεόραση στις αθλητικές μεταδόσεις

    Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ

    Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ


    H Deutsche Bank και ο John Kairidis επισημαίνουν ότι ο ΟΤΕ και η βασική αντίπαλός του στη συνδρομητική τηλεόραση, η Nova, συμφώνησαν στη χονδρική πώληση η μία στην άλλη το μέχρι τώρα αποκλειστικό αθλητικό τους περιεχόμενο.

    H τιμή στόχος για τη μετοχή του ΟΤΕ διατηρείται στα €19,50 με σύσταση αγοράς (buy). To περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή είναι της τάξεως του 37%.

    «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι θετική είδηση για τον ΟΤΕ, διότι αποτελεί καλό οιωνό για τις προοπτικές των εσόδων και του κόστους της συνδρομητικής τηλεόρασής.

    Για λόγους προοπτικής, το οικονομικό έτος 2023, πιστεύουμε ότι ο ΟΤΕ κέρδισε έσοδα περίπου €120 εκατ. ή περίπου το 4% των πωλήσεων του Ομίλου και ασήμαντα EBITDA από τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, εξηγεί η γερμανική τράπεζα.

    Ο οίκος επισημαίνει τα εξής:

    – Ο ΟΤΕ και η Nova θα ξεκινήσουν τη λιανική πώληση του διευρυμένου πακέτου Sports τον Αύγουστο.

    – Επί του παρόντος, οι ΟΤΕ και Nova χρεώνουν περίπου €25 το μήνα για τα αντίστοιχα πακέτα Sports. Πιστεύουμε ότι το διευρυμένο πακέτο Sports θα μπορούσε να πωληθεί στους πελάτες προς €28 το μήνα.

    – Ο ΟΤΕ κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Champions League και του Europa League ποδοσφαίρου μέχρι την περίοδο 2027-2028. Έχασε τα δικαιώματα για το βρετανικό πρωτάθλημα της Premier League πριν από περίπου 2 χρόνια (η Nova τα έχει τώρα μέχρι τη σεζόν 2027-2028), αλλά κάλυψε το κενό με τα δικαιώματα για τους αγώνες των 8 από τις 14 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ).

    – Στο τέλος του φετινού Μαρτίου, ο ΟΤΕ είχε 688 χιλ. πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης (έναντι 649 χιλ. ένα χρόνο νωρίτερα) και εκτιμά ότι η Nova είχε περίπου 310 χιλ. πελάτες (έναντι 320 χιλ. ένα χρόνο νωρίτερα).

    – Η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την πειρατική συνδρομητική τηλεόραση. Ο ελληνικός τύπος αναφέρει ότι οι συνδρομές ανέρχονται σε 500 έως 900 χιλ. περίπου.

    Η τελευταία εξέλιξη μπορεί κάλλιστα να μετατρέψει ένα μεγάλο ποσοστό των πειρατικών συνδρομών σε νόμιμες, διότι το κόστος πρόσβασης στα πιο ολοκληρωμένα αθλητικά πακέτα πιθανότατα θα μειωθεί κατά 44%, από €50 το μήνα (2 x €25) σε περίπου €28 το μήνα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Euroxx Χρηματιστηριακή για ΓΕΚ Τέρνα: Νέα δυναμική από την πώληση της Τέρνα Ενεργειακής

    Σεμίραμις Παληού: Η OceanPal εισέρχεται στα product tankers με συμφωνία 27 εκατ. δολ.

    Sky Express: Κρατική αποζημίωση €8,5 εκατ. – Εκκρεμούσε από την εποχή της COVID



    ΣΧΟΛΙΑ