Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Deutsche Bank: Επέστρεψε στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Christian Sewing, CEO Deutsche Bank

Η Deutsche Bank επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν σε 1,461 δισ. ευρώ (1,58 δισ. δολάρια) κατά το τρίτο τρίμηνο, έναντι των 1,047 δισ. ευρώ που αναμένονταν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του LSEG σε αναλυτές.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 7,5 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών  για 7,338 δισ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,26 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε ετήσια βάση.

Η μεγαλύτερη τράπεζας της Γερμανίας είχε καταγράψει ζημιές 143 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ανακοινώνοντας τότε ότι δεν θα προχωρήσει σε δεύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών φέτος και λαμβάνοντας υπόψη μια πρόβλεψη για τη μακροχρόνια αγωγή του για την εξαγορά του τμήματος Postbank.

Περίπου το 60% των εναγόντων στην αγωγή, που στηρίχθηκε στους ισχυρισμούς ότι η Deutsche Bank πλήρωσε χαμηλότερα για την αγορά της τράπεζας, έχουν έκτοτε συμβιβαστεί με τη γερμανική τράπεζα.

Η μερική αποδέσμευση 440 εκατ. ευρώ από τις προβλέψεις για δικαστικές υποθέσεις στο τρίτο τρίμηνο βοήθησε στην ενίσχυση των κερδών, δήλωσε η Deutsche Bank, η οποία τώρα δρομολογεί και πάλι πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την κερδοφόρα ανάπτυξη και θα υπερβούμε τους αρχικούς μας στόχους για τη διανομή κεφαλαίου στους μετόχους», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing .

Η τράπεζα σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα από τα τμήματα της επενδυτικής τραπεζικής ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, υπογραμμίζοντας την ανάπτυξη στη μονάδα σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος.

Τα καθαρά έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ήταν 660 εκατ. ευρώ, επίσης 11% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν ενισχυθεί από ένα κύμα επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, τώρα είναι αντιμέτωπες με πιέσεις προκειμένου να συμβαδίσουν με την κερδοφορία των ομολόγων τους στις ΗΠΑ σε ένα περιβάλλον πτώσης των επιτοκίων, μετά και τη διαδικασία χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που ξεκίνησε το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Deutsche Bank τον Φεβρουάριο ξεκίνησε μια σαρωτική προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους, που περιλαμβάνει την μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 3.500 θέσεις έως το 2025 – αριθμός που περιλαμβάνει τις 800 περικοπές που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε επίσης:

HSBC: Ριζική αναδιάρθρωση από τον νέο CEO – Πιο απλή και ευέλικτη η δομή της τράπεζας

Goldman Sachs: Η δεκαετία των μεγάλων κερδών του S&P 500 έχει παρέλθει

Airbnb: Στα 5 δισ. ο τζίρος των βραχυχρόνιων μισθώσεων – Καλπάζει η ζήτηση για τα Χριστούγεννα