• Business

    Deutsche Bank: Aναμένει όφελος 430 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία διακανονισμού για την Postbank

    • Bloomberg
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να ενισχυθούν κατά 430 εκατ. ευρώ (480 εκατ. δολάρια), μετά την επίτευξη «σημαντικής προόδου» στις συνομιλίες για την επίτευξη διακανονισμού στη δικαστική της διαμάχη με την Postbank AG.

    Η γερμανική τράπεζα κατέληξε σε συμφωνίες με περισσότερους από 80 ενάγοντες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των συνολικών απαιτήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Τετάρτη.

    Οι διακανονισμοί – που επιτεύχθηκαν στα 31 ευρώ ανά μετοχή της Postbank – αντιπροσωπεύουν περίπου το 45% των προβλέψεων που είχε σχηματίσει η τράπεζα έναντι των εν λόγω ενάγοντων.

    Η Deutsche Bank σχημάτισε πρόβλεψη ύψους 1,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, όταν το εφετείο προειδοποίησε ότι μπορεί να αποφανθεί εναντίον της στη μακροχρόνια διαμάχη, οδηγώντας την στην πρώτη τριμηνιαία ζημία της εδώ και τέσσερα χρόνια και αναγκάζοντας την να βάλει φρένο στις επαναγορές μετοχών.

    Η τράπεζα δήλωσε ότι οι υπόλοιπες προβλέψεις που σχετίζονται με τους ενάγοντες που συμβιβάζονται, θα αποδεσμευτούν και θα πρέπει να ενισχύσουν τα κέρδη προ φόρων κατά 430 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο.

    Η διαμάχη με την Postbank αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα νομικά ζητήματα της Deutsche Bank, με τους ενάγοντες να ισχυρίζονται ότι η τράπεζα έπρεπε να προσφέρει υψηλότερο τίμημα στους μετόχους της ανταγωνίστριας Postbank, όταν προχώρησε στην προσφορά εξαγοράς το 2010.

    Τότε, η Deutsche Bank προσέφερε 25 ευρώ για κάθε μετοχή της Postbank, αλλά οι ενάγοντες λένε ότι θα έπρεπε να είχε προσφέρει 57,25 ευρώ, την τιμή της μετοχής όταν εξαγόρασε για πρώτη φορά μετοχές της ανταγωνίστριας τράπεζας, το 2008.

    Ορισμένοι επενδυτές έχουν ασκήσει αγωγές για αποζημίωση ύψους έως και 64,25 ευρώ ανά μετοχή, με τον δικηγόρο μιας μικρής ομάδας πρώην μετόχων να απορρίπτει την προσφορά 36,50 ευρώ ανά μετοχή της Deutsche Bank την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας την ως «νεκρή κατά την άφιξη».

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank & UBS: Γιατί ανεβάζουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Οι κορυφαίες επιλογές

    HSBC: Γιατί εξετάζει την πιθανότητα αποχώρησης από τη Νότια Αφρική – Πού εστιάζει

    Τράπεζα Κύπρου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 13 Σεπτεμβρίου για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ