• Business

    Delta One Lounge: Η επιτομή της first class πολυτέλειας ανοίγει τις πύλες της στο JFK 

    • NewsRoom
    Delta One Lounge

    Delta One Lounge (Πηγή: Delta)


    Για εκλεκτούς πελάτες προορίζεται το νέο εντυπωσιακό Delta One Lounge στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης, που εγκαινιάστηκε σήμερα 26 Ιουνίου.

    Η πολυτέλεια περισσεύει στο εσωτερικό αυτού του top class lounge, που έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει το business με το pleasure και να προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις για επαγγελματικούς λόγους και έχουν μεγάλους χρόνους αναμονής ανάμεσα στις πτήσεις τους.

    Στα σχεδόν 4.000 τετραγωνικά μέτρα του πρώτου Delta One Lounge, βρίσκονται αρμονικά τοποθετημένα ένα σπα, αίθουσα ευεξίας, μπαρ, δύο εστιατόρια, αλλά και ένα σαλόνι όπου υπάρχει ένα επιχειρηματικό κέντρο με αρκετές ηχομονωτικές θέσεις εργασίας.

    Στους ταξιδιώτες προσφέρονται δωρεάν θεραπείες σπα, ενώ υπάρχουν οκτώ σουίτες με ντους, ρόμπες και παντόφλες, για τους πελάτες που επιθυμούν να χαλαρώσουν ανάμεσα στις πτήσεις τους. Η υπηρεσία για να φρεσκάρουν τα ρούχα τους βρίσκεται πάντα διαθέσιμη.

    Ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο

    Στόχος της Delta Air Lines, που ξεχωρίζει για τις premium υπηρεσίες της ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, είναι να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Emirates και η Cathay Pacific.

    Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαινιάσει μικρότερα σε μέγεθος lounge στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο και στη Βοστώνη τον Νοέμβριο.

    Στα ήδη υπάρχοντα SkyClubs της Delta, πρόσβαση έχουν τα άτομα που είναι μέλη, όσοι έχουν premium κάρτα επιβίβασης καμπίνας, την Gold Medallion ή κάποιες συγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες.

    Ωστόσο, στο νέο lounge της εταιρείας, πρόσβαση έχουν μόνο οι κάτοχοι κάρτας αυθημερόν επιβίβασης business class της Delta ή συνεργαζόμενων εταιρειών, όπως η AirFrance και η KLM.

    Delta One
    Delta One (Πηγή: Delta)

    Επιπλέον, οι επισκέπτες του Delta One, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν έναν ακόμη επισκέπτη με κόστος 100 δολαρίων.

    Leslie Josephs
    Πηγή: Leslie Josephs | CNBC

    Ακόμη και τα μέλη του Club Delta 360° είναι ευπρόσδεκτα, μόνο όταν έχουν εισιτήριο business ή πρώτης θέσης.

    24ωρο service για φαγητό και ποτό

    Ο αντιπρόεδρος της Delta του Sky Clubs and Lounge Experience, Claude Roussel, δηλώνει τολμηρά φιλόδοξος για το Delta One Lounge, οραματιζόμενος το ως την επιτομή της first class πολυτέλειας αεροδρομίου παγκοσμίως.

    «Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ένα σαλόνι πρώτης κατηγορίας παγκοσμίως», ανέφερε στο Bloomberg.

    Το Lounge διαθέτει εξαιρετικές (και βολικές) επιλογές για φαγητό.

    Ένα κεντρικό μπαρ και μια μπρασερί 140 θέσεων, σχεδιάστηκαν από την Danny Meyer’s Restaurant Associates, στην οποία ανήκουν διάσημα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη όπως το Tatiana.

    Το κεντρικό μπαρ
    Το κεντρικό μπαρ Φωτογράφος: Jason Dewey

    Οι λαχταριστές επιλογές πρωινού στο «αρτοποιείο», όπως ψωμί με αβοκάντο και μπάρες λεμονιού από φρούτα του πάθους, εντυπωσιάζουν κάθε ουρανίσκο, ενώ σε ένα market counter, οι επισκέπτες απολαμβάνουν εντυπωσιακά σάντουιτς και υγιεινές σαλάτες από  ένα self-service salad bar.

    Τα home baked καρβέλια ψωμιού είναι σχεδόν μέρος της διακόσμησης του αρτοποιείου.

    Το εστιατόριο σερβίρει γεύματα τριών πιάτων με πιάτα όπως hamachi crudo με τραγανό τσίλι. κοτόπουλο ψητό στη σούβλα και για επιδόρπιο ένα εντυπωσιακό σουφλέ μαύρης σοκολάτας με anglaise βανίλιας.

    Για όσους επιθυμούν ένα ποτό, δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να βρεθούν στο μπαρ art deco-inspired, κάτω από τον πολυέλαιο με αυλακωτό γυαλί και φύλλα χρυσού, που κρέμεται από μια οροφή.

    Το αρτοποιείο και το market
    Το αρτοποιείο και το market Φωτογράφος: Jason Dewey

    Οι μπάρμεν κυκλοφορούν στους χώρους του σαλονιού με καρότσια μπαρ διακοσμημένα με μπλε βελούδο, και σερβίρουν ποτά κατά παραγγελία.

    Υπάρχει επίσης ένα “Rejuvenation Bar” με μη αλκοολούχα ποτά και νερό με φρούτα.

    Σύμφωνα με τον Roussel, πρόκληση αποτέλεσε η εύρεση και η τοποθέτηση του προσωπικού στην κατάλληλα θέση μέσα στο lounge.

    «Η εύρεση του προσωπικού, η εκπαίδευσή του, η διασφάλιση ότι όλοι κατανοούν την αποστολή και το όραμα μας, ήταν ίσως ένα από τα πιο απαιτητικά projects που έχουμε ολοκληρώσει μέχρι στιγμής».

    Διαβάστε επίσης: 

    Lufthansa: «Καπέλο» για το περιβάλλον στις τιμές των εισιτηρίων – Πόσο θα αυξηθούν

    Vigna (Ferrari): Σε «καλό δρόμο» το πλήρως ηλεκτρικό supercar – Πότε θα κυκλοφορήσει, πόσο θα κοστίζει

    Τρέμουν οι billionaires στο Μονακό: Μπαίνει σε «γκρίζα λίστα» για ξέπλυμα χρήματος



    ΣΧΟΛΙΑ