ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπερψηφίστηκε από το 99,96% των μετόχων το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών (buyback) της ΔΕΗ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. Ο χρόνος έναρξης της αγοράς ιδίων μετοχών θα αποφασιστεί από το ΔΣ της εταιρείας.
Ειδικότερα, τη θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας στις 12 Ιουλίου και το εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση.
Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος
Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα εξής: Ανώτατος αριθμός μετοχών μέχρι το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου μετά την αφαίρεση των 1.856.000 ιδίων μετοχών που ήδη έχουν αποκτηθεί από προηγούμενο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Δηλαδή το νέο πρόγραμμα μπορεί να επαναγοράσει μέχρι και 36.344.000 μετοχές. Η διάρκεια του προγράμματος επαναγοράς είναι μέχρι και 24 μήνες από την επομένη της έγκρισής του από τη Γενική Συνέλευση.
Η έναρξη του προγράμματος θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από τη Γενική Συνέλευση να το ξεκινήσει ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά και τη ρευστότητα της ΔΕΗ ΑΕ.
Το εύρος της τιμής κτήσης των νέων μετοχών προς αγορά είναι μεταξύ 2,48 ευρώ (ονομαστική αξία μετοχής) και 17 ευρώ ανά ίδια μετοχή. Η χρηματοδότηση του προγράμματος επαναγοράς θα γίνει αποκλειστικά μέσω ελεύθερων χρηματικών ροών και λοιπών διαθεσίμων της ΔΕΗ ΑΕ, εξαιρουμένων ρητά των κεφαλαίων που αντλήθηκαν μέσω της αύξησης κεφαλαίου της ή απαιτείται να διατεθούν σε συγκεκριμένους σκοπούς σύμφωνα με τις οικείες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία.
Το ΔΣ της ΔΕΗ επίσης εισηγήθηκε και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και την τροποποίηση των άρθρων 10,18, 20, 21 του καταστατικού της για την προσαρμογή τους στο Νόμο 4548.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γάζα: Σε ισχύ η εκεχειρία από αύριο στις 08:30 το πρωί, λέει το Κατάρ
- Κορυδαλλός: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο
- Παπαθανάσης: Στις 45.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου ΙΙ» – Στα τέλη Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση
- Παπαστεργίου: Η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παράγοντας ενδυνάμωσης του εγχώριου τεχνολογικού οικοσυστήματος